Çorum Valiliği yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tanısı konulan bazı hastaların karantina kurallarını ihlal ederek sosyal hayata karıştıklarını açıkladı.

Çorum Valiliği tarafından açıklanan Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarında “bazı pozitif vakaların, evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıklarının tespit edilmiştir” görüşüne yer verildi.

Özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında ilimizde koronavirüs salgınında vaka sayıları çok hızlı artmış ve test sonuçları pozitif olarak belirlenen Bin 500 civarı hasta ev karantinasına alınmıştı. Valilik tarafından İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun yeni kararlar açıklanırken, bu kararlarda bir ayrıntı dikkat çekti.

Açıklamada Covid-19 hastalarının halk sağlığını tehdit ederek sokağa çıktığı belirtildi. Açıklamada; “İçişleri Bakanlığı’nın 14/08/2020 tarih ve 13180 sayılı Genelgesinde; 30/07/2020 tarih ve 12682 Genelgenin 2 nci maddesi ile “izolasyona tabi tutulan kişi bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının Vali/Kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenmesi” talimatının bildirildiği, öte yandan, evde izolasyona tabi tutulan Covid-19 tanılı ya da temaslısı bazı kişilerin, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıklarının tespit edildiği bildirilmektedir...” denildi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim