Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve temel atma törenine katılmak üzere dün Çorum’a geldi. Çorum Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Fikri Işık, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini değerlendiren Bakan Fikri Işık, “Türkiye’yi Gezi ve paralel tuzağına düşüremeyen muhalefet şimdi halkımızı popülizm tuzağına düşürmeye çalışıyor. Muhalefet liderleri seçim dönemine kadar üretim, teknoloji ve asgari ücretle hiç ilgilenmediler. Şimdi bakıyoruz hepsi, 2002 yılında Cem Uzan’ın yüzde 10 barajını aşmak için ölçüsüz vaatlerde bulunması gibi bir tutum içindeler.” diye konuştu.
Muhalefetin 2011 seçimlerinde aldıkları oyun gerisinde kalmamak için Kaf Dağı’nın arkasını vadetmeye çalıştığını dile getiren Bakan Işık, şöyle devam etti:
“Burada her bir partinin vaadini tek tek değerlendirme durumunda değiliz. Ama biz Türkiye’nin gerçekleri ile hareket etmek durumundayız. Türkiye’de ekmeğimizi büyütmeden dağılımı büyütemeyiz. Ayrıca bir ülkede ücretlerin artması için o ülkenin teknolojik bakımdan gelişmiş olması gerekiyor. Teknoloji düzeyi yükseldikçe ücretler yükseliyor. Türkiye’nin asgari ücretini yükseltmesinin yolu, katma değerini ve teknolojini düzeyini artırmasından geçiyor. Bunları yapmadan idari kararlarla asgari ücreti yükseltebilmenin ekonomide hiçbir karşılığı yok.”



TÜBİTAK’taki paralel yapı
Paralel yapıyla mücadele kapsamında TÜBİTAK’taki son durumun sorulması üzerine Fikri Işık, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Bakanlığımız ve diğer tüm kurumlarımızda paralel yapıyla mücadeleye öncelik verdik. Bu yapıyla ilişkisini tespit ettiğimiz bütün örgüt mensuplarını TÜBİTAK’tan ayırdık. İncelemeler ve soruşturmalar yapıldı. Yargıya intikal etti. Bundan sonra yapılacak her çalışma, yargıya aittir. Biz bundan sonra da paralel yapıyla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

MGK’ya verilen kriptolu telefonlar
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’ne teslim edilen yeni kriptolu telefonlar hakkında da açıklamada bulunan Bakan Işık, “Kriptolu telefonlarla ilgili daha önce başlattığımız çalışmaları bitirdik. Kripto noktasında yepyeni bir yazılım devreye soktuk. Güvenlik mekanizmalarını artırdık. MGK Genel Sekreterliği’ne 20 Nisan itibarıyla 100’ün üzerinde telefonu teslim ettik. Bundan sonra MGK organizasyonuyla kullanıma başlanacak.” şeklinde konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim