Özel Platin Sağlık Koleji’nin 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Yılsonu Etkinliği ve Hemşirelik Haftası Kutlama Programı dün Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.
Çok sayıda davetlinin katıldığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Okul Müdürü Vural Sucu yaptığı açış konuşmasında, hemşirelik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunun altını çizerek, donanımlı ve yetkin hemşireler kazandırmak için Okul olarak çaba gösterdiklerini söyledi. Vural Sucu etkinliğe katkı sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.
Meslek Dersi Öğretmeni Necla Özlü de günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, modern hemşireliğin Florence Nightingale tarafından kurulduğunu belirterek, Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs’ın her yıl dünyada "Hemşireler Günü" olarak kutlandığını anımsattı.
Programda daha sonra öğrencilerin hazırladığı gösterilere geçildi. Hemşirelik mesleğinin özelliklerinin anlatıldığı sunumun ardından öğrencilerin dans gösterisi yer aldı. Çeşitli şiirlerin okunduğu programda ayrıca komik skeçler sahnelendi.
Programın son bölümünde ise Burak Çakır yönetimindeki okul korosu sahne alarak, davetlilere birbirinden güzel türküler seslendirdi.
Etkinlik kapsamında ayrıca Resim Öğretmeni Emre Turan rehberliğinde, öğrencilerin çalışmalarından oluşan Güzel Sanatlar Resim ve Fotoğraf Sergisi, Devlet Tiyatro Salonu Fuayesi’nde katılımcıların beğenisine sunuldu.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim