Okul kurucusu Haydar Etli, mezun öğrencilere hitaben, “Sevgili gençler sizler okulda aldığınız nitelikli eğitimle artık iş hayatına hazırsınız. Sizleri güzel yerde göreceğimize, ülkenize hayırlı birer fert olarak çalışacağınıza inancımız tamdır. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi.

Okul Müdürü Hayrullah Layık ise konuşmasında şunları söyledi:

“Sizler okulumuza başladığınızda birer kıvılcımdınız şimdi birer alev olup insanlığın içini ısıtacak, hastaların yaralarına merhem olacaksınız. Genç arkadaşlarıma tavsiyem, hastalarınızı aileniz birer ferdi olarak görüp bu düşünceyle onlara yaklaşın; bu sayede vicdani tatmine ulaşacaksınız. Bireysel fayda yerinde toplumsal faydayı temel alınız. İnşallah hepinizi güzel yerlerde görmeyi temenni ediyorum.”

Program, öğrencilerin hazırladığı şarkılar, şiirler ve tiyatroyla devam etti. Törende mezun öğrenciler modern hemşireliğin kurucusu Florance Nightangale’den ışıklarını alarak mezuniyet yeminlerini gerçekleştirdiler. Duygusal anların gerçekleştiği törende aileler gözyaşları döktüler.

Daha sonra bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ödül törenin ardından öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetini kutladılar.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim