Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop il ve ilçelerinde 1 milyon 800 bin müşterisine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtımı gerçekleştirmek amacıyla Avrupa standartlarındaki son teknolojiyi alt yapısına entegre eden ve ‘sürdürülebilir müşteri memnuniyeti’ odaklı proaktif bir yaklaşımı benimseyen YEDAŞ, 2011-2015 yılları arasını kapsayan 5 yıllık uygulama döneminde toplamda 521 milyon TL’lik yatırım yaparak, gerek müşteri hizmetlerinde uluslararası kalite seviyesini sağlamış, gerekse de bölgesinde elektriği kaliteli şekilde dağıtmak amacı ile teknolojik yatırımlarının büyük kısmını tamamlayıp devreye aldı.

“PLANLI BİR KESİNTİ VARSA YATIRIM VARDIR”
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Planlı kesinti demek, bir yenileme, iyileştirme, bakım ve onarım çalışmasının yapılması demektir. Arızadan kaynaklı bir kesinti değildir. Bu iki asla husus karıştırılmamalıdır” dedi.
EPDK mevzuatında bildirimli kesintinin, ‘en az 48 saat önceden bildirimi yapılan ve dağıtım veya iletim sisteminde programlanmış bir müdahale nedeniyle meydana gelen kesinti’ olarak tanımlandığını belirten Türkoğlu, “Şirketimiz müşterilerine, kesinti öncesinde hem yazılı hem de görsel iletişim araçlarını kullanarak, mevzuattaki belirtilen sürenin çok daha öncesinde, tam 72 saat öncesinden duyurusunu yapmaktadır. Hali hazırda şirketimiz, görev bölgesindeki arızadan kaynaklı kesintileri yasal mevzuat sınırlarının çok çok altına çekmiş, bu da yatırımların zamanında gerçekleştirilmesi ile mümkün olmuştur” diye konuştu.

AKILLI ŞEBEKE, AKILLI TOPLUM
Özelleştirmeden bu yana 5 yıl geçtiğini, şu anda ise 2016-2020 yılı tarife dönemine girdiklerini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Bu dönemde EPDK Hizmet Kalitesi Mevzuatı doğrultusunda 1 milyar TL’lik bir yatırım planlıyoruz. Bu rakam bir önceki tarife dönemine göre yüzde 67 oranında daha fazla bir yatırım demektir. 2016 yılından itibaren yatırım stratejimiz, güçlendirilmiş şebeke fiziki yapısını teknoloji ile donatıp, tüm sistemlerin entegrasyonunu gerçekleştirmek ve ‘akıllı şebeke’ sürecinde uluslararası olgunluk düzeyine ulaşarak, enerjinin doğru kullanımı da özümseyerek ‘akıllı toplum’ algısını sağlamak olacaktır.” ifadesini kullandı.
(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim