Milliyetçi Hareket Partisi Şırnak Milletvekili Adayı Bülent Bora Baltacı, Doğu ve Güneydoğu’da insanların can güvenliğinin olmadığını, çözüm sürecinde PKK’nın bir iç savaş hazırlığı yaptığını söyledi.
MHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Şırnak Milletvekili Adayı ve hemşerimiz Bülent Bora Baltacı, Şırnak’ta seçim çalışmaları yürüttüklerini, sivil toplum kuruluşlarını, hastaneleri ve kamu kurumlarını ziyaret ettiklerini ifade etti. Şırnak halkının korkmaması gerektiğini dile getiren Baltacı, PKK’nın çözüm sürecinde bölgede kamplaştığını belirtti.
“Yoksulluk diz boyu. İnsanların geçim kaynakları bir bir tükeniyor. Kömür ocakları PKK tarafından işgal edilmiş. Esnaf PKK’nın inisiyatifi altında. İnsanların can güvenliği yok bölgede” diyen Baltacı, seçim gezilerinde Çorum’dan Şırnak’a selam götürdüklerini kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. Kuruluş yıldönümünün kutlandığını belirterek tüm Çorumluların bayramını kutlayan ve 29 Ekim’de Ulu Önder Atatürk’ün herkese seçme ve seçilme hakkını verdiğini vurgulayan Baltacı, “Partimize milletvekili adayı olmak istediğim için başvurdum. Beni Şırnak’tan aday gösterdiler. Birileri Oslo’da çelik çomak oynarlarken bizlere Sivas’ın ötesine giremezler diyorlardı. Sivas ve ötesi bin yıldır bizim. Biz bin yıldır sahip olduğumuz vatan için büyük bir özveri ile çalışmalarımıza başladık. Çorum’dan Şırnak’a selam götürdük.
Şırnak halkının tasalanmasına gerek yok. İnşallah Şırnak düşmeyecek, Hakkâri düşmeyecektir. Ay yıldızlı bayrak Şırnak semalarında sonsuza kadar dalgalanacaktır. Güzel şeyler olacak diye başlattıkları çözüm süreci dâhilinde bizim ve Genel Kurmay Başkanlığı’nın hiçbir bilgisi yoktu. Çözüm süreci hakkında hiç kimse bilgi sahibi değildi. Asker polis karakollara mahkum edilmiş, korucular kaderlerine terk edilmiş, halk tamamen PKK inisiyatifine bırakılmıştı. Hendekler oluşturulmuş ve bombalarla güçlendirilmişti. Tamamen ülke iç savaş haline götürülüyordu. Hükümet neden bunlara izin verdi bilmiyoruz.
Şırnak’ta oluşumuz Şırnak’taki ülküdaşlarımızı çok sevindirdi. Onlarda Çorum’a selam gönderdiler. ‘Sahip olduğunuz şeylerin kıymetini bilin’ dediler. Yoksulluk diz boyu. İnsanların geçim kaynakları bir bir tükeniyor. Kömür ocakları PKK tarafından işgal edilmiş. Esnaf PKK’nın inisiyatifi altında. İnsanların can güvenliği yok bölgede. Mevcut iktidar ülkücülerle evet hayır oyunu oynarken bütün bunları görmezden gelmiştir.”
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim