Ali Yıldız, Diyanet-Sen Çorum Şubesi’nin Cumartesi günü gerçekleştirilen Aralık Ayı İl Divan Toplantısı’nda konuştu.

Özellikle yılbaşı kutlamaları ve Millî Piyango konularına değinen Ali Yıldız, 31 Aralık’ın Miladi yeni yıl olduğunu hatırlatarak, “31 Aralık gecesi idrak edeceğimiz Mekke’nin Fethi’nin 1387. hayırlı ve mübarek olmasını temenni ederim.” dedi.

23 Kasım 2017 günü PKK’lılar tarafından şehit edilen, Ağrı Doğubeyazıt ilçesinde görevli İmam-Hatip Hafız Ramazan Bozdağ ile Cuma günü trafik kazasında vefat eden sağlık personeli Akif Akbaş'a rahmet dileyen Ali Yıldız toplantıda şu görüşleri dile getirdi:

“Milli Piyango kumardır, dolayısı ile haramdır. ‘Millî’ bir milletin ortak paydası demektir. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede kumar nasıl ortak payda oluyor?

İslâm dünyası ağlarken, İslâm beldeleri tek tek düşerken, Hristiyanların eğlencesi olan Noel ile değerlerinizi taksim etmeyin. Dinimizde böyle bir geleneğin olmadığını bilerek hareket eden herhangi bir Müslüman, Hristiyanların geleneğine alet olmamalı. Hristiyanların İslâm beldeleri üzerinde hayata geçirmeye çalıştığı tuzakları bilerek adım atmalı. Kandan beslenenlerin gününe meze olmamalı, ekonomik sömürülerine alet olmamalı. İslâmî geleneklere göre yaşayan bir ülkede, abartılı ışıklandırmalarla, abartılı yeme içmelerle, Noel gecesini geçiren bir birey, İslâm ülkelerindeki Müslüman kardeşlerinin içinde bulunduğu durumu göz önüne getirmelidir.

Bugün Suriye'de yaşanan drama sessiz kalmayan Türkiye, Noel gecesi adıyla anılan israf gecesinde ruhuyla tezata düşmemelidir. Avrupa'da İslâm'a ait mabetler tek tek kapatılırken, Müslümanlık fobik bir yaklaşım olarak dünyaya pazarlanırken, ‘Her Müslüman terörist değildir ama her terörist Müslümandır’ algısını dünyaya aşılarken, Müslüman kanlarıyla Batı beslenirken, bizden olmayan bir eğlence şeklini kutlayan her bir Müslüman Hristiyanların kahkahasına eşlik etmiş demektir. Onların emperyalist tuzaklı mahsullerine sevincine olmuştur. Unutulmamalıyız ki gözyaşı ve ölüm kilometrelerce ötelerden emperyalist dünyanın bir savaşı olarak Müslümanlar üzerine yağdırılmıştır. Bugün yapmamız gereken Müslüman kardeşlerimize elimizi uzatmaktır. Bugün yapmamız gereken bizim bizden başka dostumuzun olmadığını dünyaya tekrar ilan etmemizdir. İslâm ülkesi olarak dünyada varlığını sürdüren Türkiye’nin iç dinamiklerini şekillendirmeye çalışan piyango ve şans oyunları gibi haramlara asla ve asla tevessül edilmemelidir. Milyonların ahım alarak milyonlara sahip olan insanların dramları ortadayken, dinimizin haramlarından sayılan bu kolay zenginlik kılıfı ret edilmelidir.”

Öte yandan Diyanet Sen'in Toplu Sözleşme, KPDK ve KİK talebinin gerçekleştiğini hatırlatan Ali Yıldız, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nda boş bulunan kadroların doldurulmasıyla ilgili Toplu Sözleşme, KPDK ve KİK talebimiz bugün (30 Aralık Cumartesi) Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın 2018 yılı için Diyanet İşleri Başkanlığı'na toplam 9 bin 500 kadro verileceği açıklaması ile gerçekleşti. Böylece yetkili sendika olmanın sorumluluğunu bir kez daha yerine getirmiş olduk. 9 bin 500 kadro camiamıza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Ali Yıldız, Diyanet kadrolarına alınacak personel sayısının ise 6.000 İmam-Hatip, 3.000 Kur'an Kursu Öğreticisi ve 500 Müezzin-Kayyım olduğunu sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim