Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün geleneksel yılbaşı özel çekilişinde bu yıl en büyük ikramiye 55 milyon TL. olarak belirlendi. Özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1 adet 5 milyon, 1 adet 3 milyon, 1 adet 2 milyon ve 1 adet 1 milyon lira olacak.
Yılbaşı özel çekilişinin tam biletleri 50 lira, yarım 25 lira ve çeyrek ise 12,5 liradan satışa sunuldu. 31 Aralık Perşembe gününe kadar satışta olacak biletlerin büyük bir bölümü şimdiden tükenmiş durumda…
Çorum’da da yılbaşı biletlerine ilgi sürüyor. Saat Kulesi civarında faaliyet gösteren bayilerin bir kısmı bilet satışlarından son derece memnun olduklarını ifade ederken, kimisi de satışların geçtiğimiz yıllara oranla “tatsız” olduğunu dile getirdi.
Ferhat Uzunluöz isimli Millî Piyango Bayisi, toplam 5000 adet yılbaşı bileti getirdiğini ve bunlardan 3 binini sattığını belirterek, “İşlerim gayet iyi. Elimde kalan 2 bin bileti de 31 Aralık’a kadar bitireceğimi umuyorum.” dedi.
İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan bilet takas ettiğini dile getiren Ferhat Uzunluöz, “Büyük şehirlerdeki tanıdık bayii arkadaşlarla bilet takas ediyoruz. Böylece Çorum halkına büyükşehir biletlerinden sunma imkânım oluyor. Herkesin şansı açık olsun.” ifadelerini kullandı.
Karakuşlar Büfe yetkilisi Osman Pelit de bilet satışlarının son derece tatmin edici olduğunu belirterek, “Bu yılki büyük ikramiye oldukça cazip. Herkesin bir bilet alarak şansını denemesini tavsiye ederim.” dedi.
Yıllardır Millî Piyango bayiliği yapan Seyfettin Nacak ve Bektaş Nacak isimli baba-oğul ile Özalp Halıcı isimli bilet satıcısı ise yılbaşı biletlerine geçtiğimiz dönemlere göre ilginin az olduğunu iddia ederek, “Önceki senelerde yılbaşı çekilişine yoğun bir talep yaşanırdı. Büyük ikramiyenin oldukça yüksek bir rakam olmasına rağmen her nedense bu yıl vatandaş daha ilgisiz davranıyor. Pek çok vatandaş bilet almak yerine Kazı-Kazan oynamayı tercih ediyor.” şeklinde görüş belirttiler. 


Millî Piyango bayileri genellikle Saat Kulesi civarında konuşlanmış durumda…


Karakuşlar Büfe’nin önünde bilet satın almak için zaman zaman kuyruk oluşuyor. Zaten Büfe çalışanı Osman Pelit’in “olumlu” görüşleri de bu görüntüleri doğruluyor.


Yılbaşı özel çekilişinin yüksek ikramiyelerine rağmen Millî Piyango tezgâhları önünde Kazı-Kazan oynamayı tercih edenler de oldukça fazla… Özalp Halıcı isimli bayii bu talepleri karşılarken…


İsmail Afacan’dan iki bilet satın alan Şeref Sinek isimli vatandaş, “Şansımı ikiye katlamak istedim.” dedi.


Seyfettin Nacak (Solda) ve Behçet Nacak, yılbaşı biletlerinin “yavaş” gittiğini iddia ederek, “İşlerin pek tadı yok.” dediler.

(Elif Suar TURALI & Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim