Milli Piyango'nun yılbaşı biletlerinin piyasaya sürülmesinin ardından vatandaşların zenginlik hayalleri de yeniden canlandı. Milli Piyango İdaresi'nin tüm şans oyunları, vatandaşların zenginlik hayalini süslemeye, umut dünyasını canlandırmaya devam ediyor.

Milli Piyango İdaresi tarafından bu yıl belirlenen büyük ikramiye 70 milyon TL olurken, piyango biletlerine de ilgi her geçen gün artmaya başladı. Bu yıl tam bilet 70, yarım bilet 35 ve çeyrek bilet 17,5 TL’den satılırken, yaklaşık 15 gündür satışta olan biletlere ilginin yoğun olduğu belirtildi.

Bu yıl yılbaşında toplam 390 milyon 910 bin liralık ikramiye dağıtılacağını belirten Milli Piyango bileti satıcıları çeyrek biletlere daha fazla ilgi olduğunu, biletlerin yarısına yakınının 15 gün içinde bittiğini ve kalan bölümünün de yılbaşına kalmadan bitmesini beklediklerini ifade ettiler.

Bu yıl bir kişinin 70 milyon TL kazanacağı çekilişte büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 7 milyon lira, 10 adet 1 milyon lira, 30 adet de 100 bin liralık ikramiye verileceğini ve toplam 2 milyon 950 bin 905 adet ikramiyenin dağıtılacağını kaydeden satıcılar ayrıca şans oyunları bayilerinden de bilet satın alınabilmesinin ilgiyi bilete olan ilgiyi daha da artırdığını kaydettiler.

Şans oyunlarına artan bir ilginin olduğunu belirten satıcılar buna rağmen yılbaşında milli piyango biletlerinin vatandaşta ayrı ayrı bir yerinin olduğunu, hemen hemen her vatandaşın veya ailenin bilet almadan bir yılbaşı geçirmediğini kaydettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim