Yıllardır Çorumlulara hizmet veren Pir Baba Kafe’yi artık Çorum Belediyesi sosyal tesis olarak işletecek. Çorum Belediyesi tarafından sosyal tesise dönüştürülen kafeterya için resmi açılış töreni düzenlendi. Törene, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Uzunoğlu, Müftü Muharrem Biçer, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Bahçelievler Mahalle Muhtarı Hasan Kızıltepe, Belediye tarafından mahalleye yapılan hizmetler için teşekkür etti. Pir Baba Parkı’ndaki güzel ortamı yeniden mahalleye kazandırdıkları için Başkan Aşgın ve ekibine teşekkür eden Muhtar Kızıltepe, ayrıca kafeteryayı Belediye’nin çalıştırmasının vatandaşa uygun fiyatlarla hizmet sunulmasının önemine değindi.

Daha sonra söz alan ve gecelerini gündüzlerine katarak bu şehre hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Aşgın ise tek gayelerinin milletin gönlünü kazanmak olduğunu vurguladı. Göreve geldikleri günden bugüne bu şehre ayrım yapmadan hizmet etme gayretinde olduklarını, hazırladıkları 32 projenin bir çoğunun açılış noktasına geldiğini, tüm mahallelerin şantiyeye döndüğünü ve aşkla, şevkle, muhabbetle ve ibadet aşkıyla çalıştıklarını söyleyen Aşgın, “Sosyal tesisler halkımıza dokunduğumuz yerlerdir. İlkini Millet Bahçesi içine açtık. Güngörmüşler Konağı’nın ardından üçüncü tesisimizi de Pirbaba Parkı’nda açıyoruz. Şimdi bir tesis daha planlıyoruz. Kadeş Barış Meydanı’nda engellilerimizin yararlanacağı sosyal tesisimizi de kısa sürede açacağız. Esnafın da ticaret yapmasını önemsediğimiz için başka sosyal tesis yapmayacağız. Engelsiz kafe ile sosyal tesisi tamamlayacağız. Burada her türlü engelli kardeşimiz rahatlıkla hizmet alacak. Buradaki işletmeler esnafa da örnek olacaktır” dedi.

Konuşmasında Çorum’dan Azerbayca’a selam gönderen, 1918 yılında Kafkas İslam Ordusu’na ilimizden katılarak şehit olan 30 Çorumlu gibi bugün de Çorumluların Azerbaycan halkının yanında olduğunu anlatan Başkan Aşgın, “Yüce Allah Azerbaycan bayrağını Karabağ’ın en yüksek yerine dikmeyi nasip etsin” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya da yaptığı konuşmada ilimizin hükümetten yeterince destek alamadığı yönündeki eleştirileri yanıtladı. İktidarları döneminde ilimize 20 milyar liralık yatırım yapıldığını, hızlı tren projesinin de 2021 yılında ihale edileceğini söyleyen Kaya, hükümetlerinin her zaman Çorum’un yanında olduğunu her alanda onlarca yatırımın yapıldığını dile getirdi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalara da değinen Kaya, her zaman Azerbaycan’ın yanında olduklarını belirterek Azerbaycan’ın bu haklı mücadelesinde her daim yanındayız. Biz iki devlet bir milletiz. Bunun için ne gerekiyorsa devletimizce yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Libya ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın Birleşmiş Milletler tarafından onaylandığını hatırlatan Kaya, “İnşallah Türkiye’nin Akdeniz’e hapsedilmek istenmesinin önünü keseceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21. Yüzyılın Türk yüzyılı olduğunu dünyaya göstermiş olacağız” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Çiftçi de konuşmasında Belediye’nin bir hizmeti daha devreye aldığını vurgulayan Başkan Aşgın’ın göreve geldiği günden beri şevkle gece gündüz demeden, sadece mücavir alanı da düşünmeyerek Valiliğin köylerdeki hizmetlerine de büyük destek sağladığını vurgulayarak teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Çorum Belediyesi Pir Baba Sosyal Tesisleri’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından tesisi gezen Vali Çiftçi ve protokol üyeleri bir süre kafeteryada dinlendi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim