İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Kutlu Doğum Haftası’nın Çorum’da 8- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacağını belirterek, bu yılki temanın “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım” şeklinde belirlendiğini açıkladı.
Müftü Ahmet Akın, Kutlu Doğum Haftası’nın başlayacak olması dolayısıyla dün bir basın toplantısı düzenledi. İl Müftülüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen’in yanı sıra Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Abdullah Salman ile Müftülük çalışanları Kadir Yelken, Rüştü Alptekin ve Erdal Bulut da hazır bulundular.
Müftü Akın, Kutlu Doğum Haftası’nın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlana geldiğini anımsatarak, bu yıl Çorum’daki kutlamaların 8-22 Nisan tarihleri arasında yapılacağını aktardı.
Hz. Muhammed (S.A.V.)’in 1445. Doğum Yıldönümü’nü sevgi ve muhabbetle kutlayacaklarını belirten Müftü Akın, 8 Nisan Cuma günü saat 14:00’te Hürriyet Meydanı’nda düzenlenecek açılış programında katılımcılara gül, helva ve kitap dağıtımıyla haftanın başlatılacağını söyledi.
Zengin bir kutlama programı hazırlandığını kaydeden Müftü Akın; hafta boyunca cezaevi, hastane ve huzurevi ziyaretlerinin yanı sıra şehit ailelerine de ziyaretler gerçekleştirileceğini vurguladı.
İl Müftüsü Akın etkinlikler kapsamında 19 Nisan Salı günü ise Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi ve Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur’un konuşmacı olarak katılacağı konferansın Devlet Tiyatro Salonu’nda, saat 20:00’de gerçekleştirileceğini dile getirdi.
Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle Hz. Muhammed (S. A. V.)’i daha iyi tanımak, tanıtmak, anlama ve anlatmak amacında olduklarını vurgulayan Müftü Akın, “Bu yılki Kutlu Doğum programlarıyla Peygamberimizin Tevhid ve Vahdet’e verdiği değer ve önemi bütün boyutlarıyla gündeme taşımak, Tevhid ve Vahdet konusunda fert ve toplum hayatında daha fazla duyarlılık ve bilinç oluşmasına katkı sağlamak ve Peygamberimiz’in sevgisini canlı tutmak amacındayız.” diye konuştu.
İl Müftüsü Akın ayrıca 7 Nisan Perşembe günü Regaip Kandili olduğunu hatırlatarak, TGRT televizyonu tarafından Mevlîd Özel Programı’nın Akşemseddin Camii’nden naklen yayınlanacağını sözlerine ekledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim