Peygamber Yolu Derneği Başkanı Ali Demirel, Peygamber Efendimiz'in aile hayatını anlattı.
Peygamber Yolu Derneği Başkanı Ali Demirel, Peygamber Efendimiz'in (sav) aile hayatını anlattı. Çorum Eğitim Sevenler Derneği'nin (ÇESDER) davetlisi olarak şehre gelen Demirel, karanlıklar arasında yolunu kaybedenlerin O'nun (sav) ışığı ile yolunu bulduğunu söyledi.
Anvatar Otel'de düzenlenen programda Peygamber Efendimiz'in (sav) aile hayatını anlatan Demirel, O'nun (sav) hayatının daha çok dini mübini anlatmak, insanları her türlü insanlık dışı hal ve hareketlerden kurtarmak olduğunu dile getirdi. Demirel, programda ayrıca 'Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasının amacının 'Peygamberimiz'in (sav) daha iyi tanımak ve anlamak' olarak açıkladı.
''Bugün O'nu bildiğini zannedenler camide cemaati bile ikiye bölerken, Efendimiz (sav) herkese şefkat elini uzattı ve herkesin sevgisini kazandı.'' diyen Demirel, O'nun (sav) asla kin ve nefret dilini kullanmadığını kaydetti. Demirel, ''Kimseyi incitmedi. Kaba kuvvete başvurmadı. Şahısları değil, sıfatları hedef aldı. Doğru bildiği hakkı söylemekten asla çekinmedi. O'nun (sav) temsil ettiği hak cehalete galip geldi. Bugün de O'nu (sav) tanımayı ve tanıtmayı hedefleyenler her türlü iftiraya maruz kaldıkları halde yine de O'nun (sav) yolundan yürümeyi tercih ediyorlar.'' dedi.
Peygamber Efendimiz'in (sav) aile hayatından bilgiler veren Demirel, “O'nun (sav) aile hayatını ve evindeki liderliğini anlayanlar gerçek saadete erecektir. Evlilik çağındaki gençlerimiz O'nu (sav) örnek aldıkları zaman gerçek mutluluğu da yakalayacaktır” ifadelerini kullandı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim