Şube Sekreteri Hıdır Aygün ve Yürütme Kurulu Üyesi Ali Ekber Beyaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette Gül, “Hak mücadelesinde Türk Eğitim-Sen ile aynı kulvardayız. Birlikte hak arama mücadelesi yürütüyoruz. Türk Eğitim-Sen kongre sürecini tamamladı. Bu kapsamda Selim Aydın ve ekibine başarılar diliyoruz” dedi.

Eğitim camiasının içerisinde bulunduğu güncel sorunlara değinen Gül, “Burada birlikte mücadele çok önemli. Performans yasa taslağı MEB tarafından paydaşlara sunuldu. Biz de Eğitim-Sen olarak değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaştık. Esnek çalışma ve performanstan dolayı yapılan değerlendirme sonucunda istihdam sıkıntısı yaşanabilir.

Performans uygulaması, eğitimdeki sorunları çözmek bir yana var olan sorunları daha da arttıracaktır. Bu uygulama, bütün sendikaların ve eğitim çalışanlarının sorunudur. Bu uygulama yasalaşırsa, öğretmen sürekli değerlendirme kıskacı içinde olacak. Bu yasa taslağının geri çekilmesi için tüm sendikaların birlikte mücadele etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın ise performans sisteminin bütün eğitim çalışanlarını huzursuz edeceğini söyledi. Söz konusu sistemin daha önce 12 pilot bölgede uygulandığını ancak genel merkezlerinin girişimi sonucunda bunun iptal edildiğini kaydeden Aydın, “Bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değil. Öğretmenin itibarı demek MEB’in namusu demektir. Performans sistemine asla geçit vermeyeceğiz. Hukuki zeminde, yasal yollarla mücadelemizi vereceğiz” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim