Yeni sezonun eğitim camiasına hayırlı olması dileklerini ileten Selim Aydın, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, “Biz artık, bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşamasını ve bir vatandaş olarak hak ettiği kıymeti görmesini istiyoruz. Bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.
Cumhuriyet’in 93. Kuruluş Yıldönümü’nü de kutlayan Aydın, “Büyük Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve dualarla anıyoruz. Türk milleti olarak bu değerli mirası sonsuza kadar yaşatacağımızı herkes bilmelidir.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında AKP Hükûmeti’nin Millî Eğitim politikalarını da eleştiren Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, “Eğitim hakkında ahkâm kesenlere sesleniyoruz: Performans sistemi asla sonuç vermez. Mülakattan sonra öğretmene performans hatasına da düşülmemelidir. Başarı, bölge imkânları, aile, öğrenci vb. kriterlere göredir. Dolayısıyla her bölge, her il, her ilçe ve hatta her okulun sosyo-ekonomik seviyesine göre performans kriterleri belirlemek mümkün değildir. Neye mal olursa olsun yeni bir şey yapayım anlayışı bizi çok daha gerilere götürecektir. Önemli olan kalıcı ve huzur verici şeyler yapmaktır. Performans sistemi kamuda asla sonuç vermez. Öğretmen veya memurun başarısını nesnel verilerle ölçemezsiniz. Bu anlayış kamuda kaos yaratır. Evinde özel ders alan bir öğrencinin başarısı ile, kahvaltı yapamadan okula gelen öğrenci başarısı öğretmene yansıyınca, çıkan sonuç ne olur?” şeklinde görüş belirtti.
(Recep SERBES)
 
Editör: TE Bilisim