Ortaköy’de düzenlenen pekmez üretim tesisisin açılışında hazır bulunan ve tesisin kurulmasında emeği geçen Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, daire müdürleri ve davetlilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan İsbir, bu tesisin ilçenin ekonomik kalkınmasının ilk adımı olacağını söyledi.

Çorum’un 58 kilometre Güneydoğusu’nda yer alan ilçenin topraklarının ancak yüzde 20’sinin üretime, ekim ve dikime müsait olduğunu hatırlatan Başkan İsbir, bu nedenle Ortaköy’ün ekonomik ve sosyal yönden geri kalan ancak bir kadim medeniyete başkentlik, iki medeniyete de evsahipliği yaptığını vurguladı.

Kendisinin 31 yıl kamu görevinde bulunduğunu söyleyerek geçmişte köylerde çeşme açılışlarına gittiklerini söyleyen Taner İsbir, günümüzde Ortaköy’de yol, kanalizasyon, içmesuyu, park, bahçe, mesire alanı gibi sorunların çözüldüğünü vurgulayarak “Ekonomik kalkınmanın da diriliş aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Pekmez üretim tesisi bunun ilk adımı olacaktır. İlçemizde Vali Kılıç’ın katkısı ile spor salonu, kapalı pazar yeri gibi hizmetler de sağlanmıştır. Milletvekillerimiz ilçemize önemli yatırımlar kazandırmışlardır. Günümüzde ilk defa Anadolu insanı dini ve kültürü ile bütünleşen bir yönetime sahiptir. Bugün yerli ve milli bir yönetim ülkeyi yönetmektedir. Pekmez ve kuşburnu üretimi ilçemize önemli ekonomik katkılar sağlayacaktır. Ortaköy pekmez ve kuşburnusu artık raflardaki yerini alacaktır. Bu ekonomik yatırımların artarak devam etmesini diliyorum. Ülkemizin artık kentten köye dönüşe ihtiyacı vardır. Bunun için bu tür projeler önemlidir” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim