Pazarcıya göre de alışveriş yapana göre de zam şampiyonu soğan, biber, patates ve pırasa oldu.  
PAZARDA FİYATLAR EL YAKIYOR
Cumartesi pazarına giden muhabirimiz pazarı dolaştı ve  Pazarcı esnafı ve halk ile konuştu.  Havaların ısınması bile fiyatları düşürmediği gözlenirken,  tezgâhlarda  her çeşit  sebze bulmak mümkün. Ancak fileyi doldurmak ise mümkün değil, Pazarcıya “ Satışlar nasıl gidiyor” diye sorduk, “Alan yok” yanıtını aldık. “Niye” diye üsteledik, “ Vatandaşın cebi boş” yanıtını aldık.
İKİ DOMATES ALIP GİDEN BİLE VAR
Pazarcı esnafı fiyatların yüksek olduğunu kabul ettiklerini belirterek  “sebze satışlarının yüksek olduğunu kabul ediyoruz. Ancak, alış fiyatımız belli satışımızı da ona göre yapmak zorundayız” diyerek kendilerini bu sözlerle savunuyorlar.
İNSANLAR ZOR ZAR ALIŞVERİŞ YAPABİLİYOR
 Fiyatlara değinen pazarcı esnafı   Biberin kilosunu  12 liradan,  kabak 5, salatalık 4, fasulye 5, domates 5, patlıcan 7, patates 5, pırasanın ise kilosunu 10 liradan sattıklarını söyledi. Vatandaşın 50 lira cebine para koyup Pazar alış verişine geldiğinin altını çizen esnaflar, insanların istedikleri alış verişi yapamadıklarını belirttiler. Hatta 2 domates dahi alan insanların olduğunun altını çizdiler.
Pazar alış verişine çıkan Ahmet Günay isimli bir emekli   vatandaş  ise fiyatlara bakarak “Vay anam vay. Bir şey almadan mı gideceğiz”  diyerek Pazar fiyatlarının pahalılığından yakınırken alışverişte zorlandıkları gözlendi.

Editör: TE Bilisim