Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Cumartesi Pazarı’nda esnaf denetimi yaptı.
Vatandaşların semt pazarlarında huzurlu ve güvenli bir şekilde alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla önceki gün gerçekleştirilen denetim çalışmasına Zabıta Müdürü Mustafa Kanat, Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek ve zabıta ekipleri katıldı.
Cumartesi Pazarı’nda pazarcı esnafını denetleyen ve çeşitli uyarılarda bulunan Zabıta Müdürü Mustafa Kanat, “Etiketsiz satışa müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşı yanıltmaya yönelik uygulamalara da asla göz yummayacağız” dedi.
Pazar içi hijyene çok önem verdiklerini ve bu konuda her türlü önlemi aldıklarını ifade eden Kanat, esnafın çığırtkanlık yapmasını ve vatandaşların rahatsız edilmesini de önleyeceklerini söyledi. Zabıta Müdürü Kanat ayrıca, kendisine tahsil edilen alanın dışına çıkan ve çizgilere riayet etmeyen pazarcı esnafını da uyardı.
Pazarcı esnafının iş önlüğü giyip giymediğini de denetleyen Kanat, rüzgârlı havalarda şemsiyelerin uçmaması ve vatandaşların tehlikeye atılmaması için pazarcı esnafını ikaz etti.
Kanat, “Halkımızın refahı ve huzuru için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Vatandaşlarımız, pazarda karşılaştıkları sorunları zabıta ekiplerimize bildirebilirler” dedi.
Havaların ısınması ile birlikte semt pazarlarında sebze meyve fiyatlarının ucuzladığını belirten Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz ise; “Pazarlarımızda fiyatlar düştü. Yaz meyveleri tezgâhtaki yerini aldı. Vatandaşlarımız semt pazarlarından en taze ürünü en uygun fiyata satın alabilir” dedi.
Yılmaz ayrıca; kaçak satışı önlemek adına, oda kaydı olmayan ve vergi dairesinde kaydı bulunmayan esnafa asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim