Oda’nın dün As Kültür Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Erdoğan Yılmaz ile Haydar Doğan yarıştı.

Divan Kurulu Başkanlığı’nı Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca’nın üstlendiği Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Federasyon Başkanı Ali Karaca, Türkiye’de 338 bin pazarcı esnafının bulunduğunu ve aileleriyle birlikte 1 milyon 800 bine ulaşan bir büyüklüğe sahip olduklarını belirterek, “Bizler Peygamber mesleği yapıyoruz. Pazarcılık, alın teri ve helâl kazanç demektir. Pazarcılar fedakâr ve cesurdur. Bugün marketler batarken, pazarcılar yaşıyor. 15 Temmuz’da zenginler ATM’lerden para çekme derdine düşerken, biz pazarcılar tankların ve füzelerin önüne gerildik.” diye konuştu.

Çarşamba Pazarı’nın taşınma sürecini yakından takip ettiğini belirten Ali Karaca, “Kanuna göre mevcut pazarı yıkmak için yenisinin yapılması gerekir. Çarşamba Pazarı’nın kaldırılması yönünde Çorum İdare Mahkemesi’nin aldığı karara Çorum Odamızın yaptığı itiraz sonucu, Samsun Bölge İdare Mahkemesi iptal kararı vermiştir. Bu bizim için önemli bir başarıdır.” dedi.

Ardından Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları Faaliyet Raporları ile Mali Rapor ve Tahmini Bütçe görüşülerek onaylandı.

Daha sonra sırasıyla kürsüye gelen Haydar Doğan ve Erdoğan Yılmaz, delegelere hitap etti. Doğan, Çarşamba Pazarı’nın hukukî sürecini takip edeceklerini ve Cumartesi Pazarı’nda iyileştirmeler yapacaklarını söylerken, Yılmaz ise Oda yönetiminde elde ettiği tecrübeye vurgu yaptı.

İki adayın konuşmalarının ardından ise oy verme işlemine geçildi. Kadın üyelere öncelik tanınan oy verme işlemi sonucunda 228 oy alan Erdoğan Yılmaz, 166 oyda kalan rakibi Haydar Doğan’ı geride bıraktı.

Erdoğan Yılmaz başkanlığında oluşan Oda’nın yeni yönetim kurulunda Adnan Tırhış, Hakan Kabakçı, Muhammed Koşa, Murat Altunkaya, Ayhan Gül ve Sinan Kurt yer alırken, Denetleme Kurulu’na ise Hüseyin Şen, Neşet Seyhan ve Mehmet Gürel seçildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim