Önceki gün yapılan mahalle danışma meclisi toplantısına konuşan Uslu, Çorum merkez ve ilçelere yapılacak yeni yatırımlar, açılan yeni ihaleler ve gelecek bazı hizmetlerle ilgili detaylı bilgi vererek, tüm bu yatırımların istikrarlı, telaşsız bir ortamda yapılabileceğini dile getirdi.

“CEZAEVİ YATIRIMI MÜJDE DEĞİL”

Çorum'a yapılacak olan 2000 kişilik cezaevi yatırımı ile ilgili de konuşan Uslu, cezaevi yatırımının bir müjde olmadığını, bu yatırımdan dolayı doğacak ekonomik canlılığın bir müjde olduğunu söyledi. Uslu, “Çorum'a yapılması planlanan cezaevi insani bir ihtiyaçtan dolayı yapılıyor. Yatırımın yapılması, 450 kişinin burada istihdam edilmesi, hizmet alım ihalesi yoluyla bazı işlerin yaptırılacak olması, cezaevinde kalacak olan 2000 kişinin ailesinin ilimizi ziyaret etmeleri, buradan alışveriş yapmaları birçok sektörleri canlandıracak ve ekonomik bir hareketlilik başlayacak. Asıl olan müjde budur. Çorum'u ilgilendiren olay, alınan kararların ekonomik sonuçlarıdır" dedi.

Konuşmasının devamına Çorum merkez ve ilçelere yapılacak yeni yatırımlar, açılan yeni ihaleler ve gelecek bazı hizmetlerden bahseden Uslu, tüm bu yatırımların istikrarlı, telaşsız bir ortamda yapılabileceğine işaret etti.

“TÜRKİYE’NİN KALKINMASINDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR”

Bazı dış güçlerin ve muhalefet çevrelerin Türkiye'de sağlanan istikrar ortamından ve ekonomik kalkınmadan rahatsız olduğunu belirten Uslu, bazı çevrelerin Türkiye'yi yolundan alıkoymak, hayır cephesini genişletmek için çaba gösterdiğini söyledi.

Sistem tıkanıklıklarında veya herhangi bir çıkmazda sorunu en iyi çözen gücün milletin kararı olduğunu ifade eden Milletvekili Salim Uslu, “Milletin vereceği karardan korkulmaz. Demokrasilerde düğümü millet çözer. Türkiye'de de parlamenter sistemin getirdiği tıkanıklığı milletin kararıyla çözeceğiz" dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim