Belediye Başkanı Zeki Gül başkanlığında düzenlenen Belediye Meclisi toplantısında söz alarak konuşan CHP Belediye Meclisi Üyesi Necdet Biçer, grup olarak stadın yerine Milet Bahçesi yapılmasını istediklerini söyledi.

Kamuoyunda Belediye tarafından yapılan şehir stadyumu ve spor kompleksinin akıbeti hakkında bir kargaşalık yaşandığını ifade eden Biçer, konunun aydınlığa kavuşturulması için Belediye Başkanı Zeki Gül’den bilgi almak istediklerini belirtti.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise, “Türkiye’deki stadyumların Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait. Burada devlet eski stadyumlarla ilgili istediği kararı alabiliyor.

Millet bahçesi konusunun gazeteciler tarafından hassasla takip edildiğini biliyorum. Stadın yeri bence de millet bahçesi olmalıdır. Ancak stadın ve çevresindeki komplekslerin tamamı bir protokolle Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Çorum Belediyesi’ne devredilmişti. Şuan yeni stadın yapımını ise Çorum Belediyesi üstlenmiş durumda” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı’nın Çorum ziyaretinde ‘yeni stada harcadığımız parayı bize verin, biz de Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve çevresini tamamen yeşil alan yapalım” dediğini anımsatan Gül, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Hatırlanacağı gibi daha önceden stadın mevcut yerine 3 bin konut yapılacaktı. Harcadığımızı mutlaka Belediye’nin kasasına geri koymalıyız. Ancak biz bu duruma elimizden geldiği kadar geciktiriyoruz.

Aradan belli bir süre geçtikten sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta Atatürk Havalimanı olmak üzere tüm eski stadyumlara millet bahçesi yapılacağının talimatını verdi. Diğer stadyumları yaptıran da terk eden de Gençlik ve Spor Bakanlığı.

Buradan tüm milletvekillerine sesleniyorum. Hepsinden de bu konunun çözümü için yardım istirham ediyorum. Yeni stat için harcadığımız para karşılanırsa, eski stadın bulunduğu yere muhteşem bir yeşil alanı biz Çorum Belediyesi olarak yapmaya hazırız. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Ancak kimse bize harcadığınız parayı bağışlayın demesin.

Mücadelemiz yeşil alan açmamak değil. Belediye’nin harcadığı miktarı tekrar kasamıza koyma mücadelesidir. Amacımız, Ankara’dan buraya katkı sağlanmasıdır. Bu konuda yaptığımız mücadeleye herkesin destek vermesini bekliyoruz. Bu mücadeleyi başaramazsak stadın yerine yapılaşma izni vermek durumunda kalacağız.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim