Saadet Partisi Milletvekili adayları ortak bir toplantı düzenleyerek iktidarı eleştirdi.
SP İl Başkanlığı’nda Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Milletvekili adayları Adnan Cıdık, Mehmet Durmaz, Baki Ergün ile Mustafa Bulut ve parti yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında ülke ve Çorum gündemi ele alındı.
Seçime bir hafta kaldığını dile getirerek sözlerine başlayan Orhan Sakınmaz, AKP’lilerin kendilerine neden destek vermediği yönündeki sorularına muhatap kaldıklarını anlatarak Milli Görüş olarak önerilerini anlattı. Maddi kalkınma ile birlikte ahlak ve maneviyatın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Sakınmaz bunun da mevcut iktidarın politikalarına uygun olmadığını bildirdi.
İttifak çalışmalarına değinerek kendilerini diğer siyasi partilerin yapıp yapmadıkları ile endekslemediklerini söyleyen Adnan Cıdık ise ülkenin her tarafından kuşatılmış durumda olduğunu, çözüm sürecinin içeriğini AKP’li vekillerin bile bilmediğini, bu süreç sayesinde PKK’nın güç kazandığını anlattı. 3 kıtaya hükmeden bir ülke iken elimizde sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin kaldığını anlatan Cıdık, “Biz 46 yıllık siyasi geçmişimizde her zaman büyük Türkiye’yi kurmaya çalıştık. Biz hala İslam dünyasına ağabeylik yapabilecek potansiyele sahibiz. Haziran ayından beri bu iktidar ‘biz gelmez isek ülke bu hale gelir’ yaygarası yapıyor. Herkesi paralelci diye yaftalıyor. Ama paralel yapıyı paralel yapı haline getiren ve ülkenin başına bela eden AKP’dir. Kimin suçu varsa yargılansın ama tüm muhalifleri paralelci diye suçlamanın lüzumu yok. Biz bugüne kadar Çorum’a hiç yatırım yapılmadı demiyoruz. Sadece çevre illere göre daha az yatırım var dedik” diye konuştu.
Adnan Cıdık ayrıca önümüzdeki Çarşamba günü Van’da yapılacak kardeşlik buluşmasına Çorum adına katılacağını da sözlerine ekledi.
Toplantıda hazır bulunan Mehmet Durmaz da AKP’ye yüklenerek “Keşke milli görüş gömleğini çıkarıp kardinal elbisesi giymeselerdi. 13 yıldır iktidarken bizi hatırlamayanlar iki puan azalınca Saadet Partisi ile ittifak düşünmeye başladı. 216 milyar dolar borçla aldıkları ülkenin bugün borcu 680 milyar dolar. Bunlar döneminde yapılan 51 milyar dolarlık özelleştirmenin geliri bile nerede belli değil. 1 senede 54 milyar dolarlık faiz ödeyen iktidar boyuna betona yatırım yapıyor. Yerelde ise belediyelerin tek yatırımı parklar” dedi.
Tek adam rejimine vurgu yaparak “Her gemiyi bir kaptan batırır” diyen Durmaz, 1 kişinin gönlü olsun diye bu karda kışta seçim yaptırıldığını savundu.
SP Milletvekili adayı Mustafa Bulut da ülkede yaşanan terör sorununun altında2003 yılında 37 dakikada geçirilen uluslararası ikiz yasaların yattığını, bu yasaların çıkmasına zamanın Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Ali Yüksel Kavuştu, Murat Yıldırım ve Feridun Ayvazoğlu’nun engel olmadığını belirtti.
Günümüzde Müslümanın Müslümana kırdırıldığını söyleyen Baki Ergün ise “Bizim içimizden çıkanlar bugün Avrupa ve Amerika’yı dost edinmiş durumda. Onların bu ülkeye verebileceği bir şey yok” diye konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim