52 bin 950 üyesi bulunan kooperatifin genel kurulunda 8 bin 522 üye oy kullanırken, 8.438 oy geçerli sayıldı. 83 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda 4 bin 480 oy alan Ahmet Pehlivan Çorum Pankobirlik başkanı olurken, mevcut başkan İsmail Hakkı Melendiz 3 bin 184, Sefer Kahraman ise 764 oy aldı.
Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nda yapılan genel kurula Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Pankobirlik yetkilileri ve üyeler katıldı.
Saat 09.00’da başlaması gereken genel kurul, çoğunluk sağlanamaması nedeniyle iki saat gecikmeli olarak başladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen genel kurulda divan heyeti Pankobirlik Genel Müdürlüğü yetkilisi Levent Kayaalp’in başkanlığında Bekir Kılıç, Mehmet Gayretli, Basri Çetin, Abidin Gündoğar, Ömer Faruk Hadık, Erdal Erdem, Ali Yıldırım ve Mehmet Yörük’ten oluştu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sırasıyla adaylar birer konuşma yaptı.
Gergin bir ortamda gerçekleştirilen genel kurulda ilk konuşmayı Sefer Kahraman yaptı. Kahraman, Pankobirlik’in 8 yıldır Melendiz ve Pehlivan tarafından yönetildiğini belirterek, “Eğer mevcut yönetimden memnunsanız bu iki arkadaşa oy verin. Memnun değilseniz ben ve ekibim yönetime talip” dedi.
Ahmet Pehlivan ise konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyerek başladı. 4 yıl önce yönetim kuruluna seçildiklerini ancak İsmail Hakkı Melendiz ve diğer iki üyenin muhalefet etmesiyle başkanlıktan çekilmek zorunda kaldığını belirten Pehlivan, Melendiz ile birlikte Pankobirlik’in kötü yönetildiğini söyledi.
Son olarak kürsüye çıkan İsmail Hakkı Melendiz ise konuşma yapmayarak, seçimlere biran önce geçilmesini istedi.
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerin ardından sandıklar açılarak oy sayımına başlandı. Gece geç saatlerde sona eren oy işlemi sonunda Ahmet Pehlivan 4.480 oy ile Pankobirlik başkanlığına seçildi.
Pankobirlik yönetim kurulu Ahmet Pehlivan’ın başkanlığında Şükrü Melendiz, Ali İşler, Oğuz Arpaz, Bülent Özdemir’den oluşurken; Yönetim Kurulu yedek üyeleri Ramazan Özan, Sehlan Şahin, Ali Örgel, Mehmet Durmuş, Günsel Önel; Denetim Kurulu asil üyeleri Serdal Arun, Ayhan Balakcı, Sebahattin Karaçay; Denetim Kurulu yedek üyeleri ise Yaşar Anaç, Uğur Küpcü ve Nuri Arslan’dan oluştu. (Taner ŞİMŞEK)




Editör: TE Bilisim