Pehlivan sahibi olduğu Simit Sarayı’nda düzenlediği toplantı ile PANKOBİRLİK içinde yaşanan sorunları, geçtiğimiz günlerde yapılan müfettiş soruşturmasını ve bugüne kadar yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
PANKOBİRLİK’te yaşanan operasyonların, denetlemelerin kooperatifle ilgili olmadığını ve Melendiz’in şahsıysa ilgili olduğunu söyleyen Ahmet Pehlivan, mevcut başkanın suç işlemesine, kooperatifi zarara uğratmasına ve bunların da müfettiş raporları ve belgelerle ispatlanmasına rağmen 2 yıldır görevde tutulmaya devam edildiğini bildirdi.
Kooperatifler Kanunu’na ve ana sözleşmesine göre yönetime seçilme şartlarına uymamasına rağmen Melendiz’in hala görevi bırakmadığını, kendisiyle ilgili hazırlanan raporun Ankara’da Tarım Bakanlığı’nda sümen altı edilerek Çorum’a yollanmadığını ve Milletvekili Salim Uslu’nun suç işlemeyi sürdüren Melendiz’e sahip çıkmaya devam ettiğini anlatan Pehlivan, bu konuda diğer milletvekilleri ve ilgili mercileri göreve davet etti.
Yönetim Kurulu’nun kendi arasında toplanarak Melendiz’i düşürmesi ve yedekten gelecek üyeyle kooperatifin çalışmasını sürdürmesi gerektiğini ancak aradan geçen iki yıla rağmen kendisinin de arasında olduğu 5 kişilik yönetimin uydurma raporlarla biraraya getirilmediğini vurgulayan Pehlivan, ayrıca Melendiz’in yanında olan iki yönetim kurulu üyesinin de bundan dolayı çeşitli menfaatler sağladığını öne sürdü.
PANKOBİRLİK Başkanı Melendiz hakkında “güveni kötüye kullanma” suçundan İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından para cezası verilerek 30 Nisan 2013 tarihinde kesinleşerek siciline işlendiğini, buna rağmen hala görevde olduğunu anlatan Ahmet Pehlivan, Melendiz ve iki yönetim kurulu üyesi adına 18 bin TL’lik zimmet çıkmasına rağmen bunun da ödenmediğini bildirdi.
PANKOBİRLİK’in bu 3 kişi tarafından sürekli zarara uğratıldığını, bu kişilerin bir çok gereksiz masrafı kooperatife fatura ederek menfaat sağladığını, kooperatifin zor durumda olmasına rağmen personel alımlarının sürdürüldüğünü anlatan Pehlivan, Melendiz’in özellikle kendi bölgesi olan İskilip’ten 1 milyon TL kooperatif alacağı bulunmasına rağmen halen vadeli satış yapmaya devam ettiğini, Denetim Kurulu’nun da görevini yapmayarak usulsüzlüklere göz yumduğunu savundu.
Bu konuda yardımlarını bekledikleri AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun da tüm taleplerine rağmen tarafına randevu vermediğini, kooperatif görüşmelerini sadece Melendiz ve ekibi ile yaptığını, hakkında PANKOBİRLİK’in 2014 yılında Tarım Bakanlığı’na gönderdiği teftiş sonucu görevden alma yazısını da Bakanlığın ilgili daire başkanlığında bekleterek işleme koydurmadığını belirten Pehlivan, “Bu olaylara kısa bir süre önce Savcılık el atmış ve Melendiz ile ilgili bazı evraklara el koymuştur. Tüm bu olanlar Kooperatifi zarara uğrattığı gibi itibarını da sarsmıştır. Çalışanlarını tedirgin etmiş iş huzuru kalmamıştır. Kooperatifin refaha ulaşabilmesi için bu yönetim kurulu üyelerinin derhal görevden el çektirilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde kooperatifi çok daha zor günler beklemektedir” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim