İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, “Yeni sezonda 10 bin paket küspeyi çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine sunmuş olacağız” dedi.
Paketlenmiş küspe satışlarının başladığını duyuran İsmail Hakkı Melendiz, 120 ve 850 kilogramlık paketleri Çorum’un yanı sıra çevre il ve ilçelere de pazarladıklarını kaydetti.
2013 yılı kampanya döneminde hizmete giren Küspe Paketleme Tesisi’nin Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun eseri olduğunu belirten Melendiz, Çorumlu üreticilerin yatırımdan dolayı minnettar olduğunu söyledi. Tesis girişimlerine destek veren Uslu’nun Çorum’a önemli bir kompleks kazandırdığını anlatan Melendiz, “Üreticilerimiz ve hayvan yetiştiricileri açısından güzel bir hediye olan bu tesisi şehrimize kazandıranlardan Allah razı olsun” dedi.
Türk Şeker camiasının da hizmete sunulan tesiste katkılarının olduğunu ifade eden Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Melendiz, “Pankobirlik Genel Müdürü Taner Taşpınar’a da Çorumlu çiftçilerimiz adına şükranlarımızı ifade ediyorum” diye konuştu.
Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, Uğurludağ’da çeltik üretimi konusunda önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını hatırlattı.
Uğurludağ ilçesine bağlı Ambarcı Köyü’nde 250 dönüm arazide sertifikalı çeltik tohumu üretimine başlanacağını belirten Hakkı Melendiz, bölgedeki üreticilere yönelik pirinç fabrikası kurulmasının da planlandığını kaydetti.
Konuyla ilgili olarak bölgede teknik inceleme yapıldığını belirten Melendiz, Çorum’da ilk kez uygulanacak projenin çeltik üretiminin geliştirilmesi ve Uğurludağ bölgesinin kalkınması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun talimat ve girişimleri doğrultusunda yürütülen çalışmalardan bahseden Melendiz, tesisle ilgili planlama ve altyapı çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.
Sertifikalı çeltik tohumu yetiştiriciliğinde Uğurludağ’ın pilot bölge olarak seçildiğini anlatan Melendiz, böylece Çorum’a tarımsal anlamda önemli bir tesis daha kazandırılacağını ifade etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim