Olay geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşandı. TEM ekipleri 9 Mayıs günü İstanbul Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde Efendi Y.'nin uyuşturucu sattığı gerekçesiyle silahla yaralanmasıyla ilgili başlattığı çalışma kapsamında olaya karıştığını belirlediği şüphelilerin yakalanması için Sarıyer'de 4 adrese yönelik operasyon düzenledi. Bu sırada iddiaya göre bir adrese baskına giden ekiplere Efendi Y.'nin vurulmasıyla ilgili olaya karıştığı belirlenen 25 yaşındaki İbrahim Devrim Top'un silahla ateş açması üzerine çatışma çıktı.

Çatışmada Çorumlu İbrahim Devrim Top ölü olarak ele geçirildi. Top'un terör örgütü DHKP-C'ye üyelikten kaydı bulunduğu ve arandığı da belirtildi. Olay sırasında evde bulunan Hakan Y. ve eşi Sevgi Y. gözaltına aldı. Ev sahibi olduğu kaydedilen Hakan Y. ve eşi Sevgi Y. Vatan Caddesi'nde bulunan TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Operasyonda öldürülen İbrahim Devrim Top'un cenazesi ise İstanbul Küçükarmutlu Cemevi’ndeki anmanın ardından defnedilmek üzere karayoluyla Cumartesi günü Çorum’a getirildi. İbrahim Devrim Top, polis ve jandarmanın aldığı geniş güvenlik önlemleri altında merkeze bağlı Büyük Palabıyık köyünde defnedildi.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyelerinin de katıldığı cenazede bir grubun “İbrahim Devrim Top ölümsüzdür, devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları attığı gözlendi. Bazı köylüler ise öldürülen İbrahim Devrim Top’un cenazesinin köye defnedilmesinden rahatsızlık duyduklarını belirtti. Tepkiler üzerine, jandarma ekipleri köydeki mezarlık çevresinde de geniş güvenlik önlemleri aldı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim