Geceye Belediye Başkan yardımcısı Turhan Candan, Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, İl kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve ÇORUM HABER Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazlı Koçak ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gecede konuşan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazlı Koçak, Abdulkadir Ozulu ile tanışmış olması nedeniyle kendisini şanslı hissettiğini ifade etti. Görme engellilerin bir çok zorlukla karşı karşıya kaldığını, bu zorlukların başında önyargıların geldiğini anlatan Koçak, uzanacak el ve biraz hoşgörüden başka bir şey beklemediklerini dile getirdi. Abdulkadir Ozulu’ya her başvurduğunda emeğini esirgemediğini ve elinden geleni yaptığını anlatan Koçak, engelliler olarak ayakta kalabilmek için toplumun manevi desteğini beklediklerini söyledi.

Emekli eğitimci ve yazar Ethem Erkoç ise konuşmasında Ozulu’nun işindeki titizliğini ve sorumluluk duygusunu anlattı. Ozulu’nun Corum tarihi ve kültürüne büyük katkıları bulunduğunu ifade eden Erkoç, “Ahlaki değerleri kendinde toplayabilen inanlar elindeki malzemeyi doğru aktarabilir. Ozulu bir kültür adamı olarak döneme damgasını vurmuş bir kişidir” dedi.

Vefa gecesinde konuşan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ise konuşmasında Ozulu’nun disipline verdiği önemi anlattı. Abdulkadir Ozulu’nun yazılarının kaynak niteliğinde olduğunu ve yazısının bulunduğu kağıda değer kattığını söyleyen Erzen, “Abdulkadir Ozulu zaten kutsal olan öğretmenlik mesleğini daha yükseklere çıkararak sadece öğrencileri değil toplumu da bilgilendirmiştir” dedi

Gecede konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ise Çorum’da Kültür ve Turizm Müdürü olmaktan bahtiyar olduğunu ifade etti Ozulu gibilerin güzel toplulukları bir araya getirdiğini ifade eden Arslan, Anadolunun kadim uygarlıkların hüküm sürdüğü, kültürüne sahip çıkmış ve bunu bir sonraki nesle aktarmış insanların bulunduğu topraklar olduğunu, medeniyet tarihine altın sayfalar ekleyebilmek için kültür insanlarına karşı vefa gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Gecenin son konuşmacısı ise Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan oldu. Çorum’un bir vefa şehri olduğunu anlatan Arslan, vefanın Çorum’da geçer akçe olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler Abdulkadir Ozulu’nun şiirlerini seslendirdi.

Programın sonunda Hitit üniversitesi Fen-edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Meral Demiryürek ve şair Halit Yıldırım’ın da katılımı ile Abdulkadir Ozulu söyleşisi yapıldı. Söyleşide Ozulu kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Söyleşide öğretmenlerin biraz çaba ile çok güzel işler başarabileceklerini ifade eden Abdulkadir Ozulu, insanların bir araya gelmesi, birbirine saygı göstermesi ve sevmesinin ülkenin bütünlüğünü gösterdiğini ancak bu şekilde bir, diri ve büyük Türkiye olunabileceğini anlattı.

İyi bir edebiyatçı olmanın hayallerinden birisi olduğunu ve bunu başarabilmek için sürekli çalıştığını vurgulayan Abdulkadir Ozulu, yaptığı çalışmalarla Çorum kültürüne katkıda bulunmuş olmaktan da mutluluk duyduğunu dile getirdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim