Çorum Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kültür Sohbetleri” kapsamında daha önce 2 Ocak Cuma günü yapılacağı duyurulan ve Eğitimci-Yazar Abdulkadir Ozulu’nun katılacağı etkinlik, 9 Ocak Cuma günü yapılacak.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerince verilen bilgiye göre Abdulkadir Ozulu’nun “Çorum’dan Yansımalar” başlıklı sohbet programı, kamuda yılbaşı tatilinin uzatılması nedeniyle 9 Ocak Cuma gününe alındı.
Hasan Paşa Yazma Eser Kütüphanesi’nde 15 günde bir, saat 19:00’da gerçekleştirilen Kültür Sohbetleri’ne bugüne kadar sırasıyla İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Emekli Kültür Müdürü Ahmet Ertekin, Hafız Recep Camcı ve Dr. Rıfat Patır konuşmacı olarak katılmışlardı.
Mayıs ayına kadar devam edecek olan Kültür Sohbetleri, Çorum’un yaşam kültürünün kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarılması amacını taşıyor.

ABDULKADİR OZULU KİMDİR?
Abdulkadir Ozulu, 1941 Çorum doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum’da yaptı.
Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu.
Nevşehir Öğretmen Okulu, Çorum İmam Hatip Lisesi ve Çorum Eğitim Enstitüsü’nde öğretmen ve yönetici olarak çalıştı.
Çorum Anadolu Lisesi ile Çorum Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Kurucu Müdürlüğü’nü yaptı. 1993 yılında kendi isteğiyle emekli olan Ozulu’nun, Çorum yerel basınında araştırma yazıları ve denemeleri yayımlandı.
Evli ve iki çocuk babası olan Abdulkadir Ozulu, araştırma ve edebiyat çalışmalarını sürdürüyor.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim