Abdulkadir Ozulu’nun ilimizin kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan önemli şahsiyetlerden biri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Aşgın; “Ozulu Hoca, Çorum’umuz için önemli değerlerden biridir. Bizim projelerimiz arasında Güngörmüşler Konağı diye bir projemiz vardı. Orada tam da Ozulu hocam gibi bu şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamış kişilerle genç kuşakları bir araya getirip bir bilgi, tecrübe aktarımı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kültür sanat alanında şehrimizin değeri haline gelecek projeler yapacaklarını söyleyen Aşgın, “Şehrimizde daha önce mevcut olan ancak günümüze ulaşmayan bedesten, medrese ve tarihi konakları yeniden ihya edeceğiz. Var olanların eski ve atıl durumda olanlarının restorasyonunu yapacağız. Günümüze kadar ulaşmayan ama hakkında bilgi sahibi olduğumuz eserleri, yapıları da aslına uygun olarak inşa edip Çorum’umuza kazandırmanın mücadelesini vereceğiz. Bunlardan biri 1580’li yıllarda Çorum’da var olan kapalı çarşı tarzında bedesten. Yine tespitini yaptığımız başka medreselerimiz var” dedi.

Abdulkadir Ozulu ile sağlık durumu hakkında da konuşan Aşgın, kendisine Allah’tan hayırlı uzun ömürler diledi.

Çorum adına yapılacak olan her türlü kültür ve sanat yatırımlarının kendisini ziyadesiyle memnun edeceğini ifade eden Abdulkadir Ozulu, “Bu şehrin kültür değerine katkı sağlayacak bir çok tarihi mekan ve önemli şahsiyetler var. Belki bugün bunların birçoğu unutulmuş. Unutulan değerleri Çorum’a kazandırmak için yapacağınız çalışmalar bu şehirde yaşayan herkes tarafından takdir edilecek” diyerek Aşgın’ın Belediye Başkanlığı görevinin hayırlı olmasını diledi.

Eğitimci Yazar Abdulkadir Ozulu ayrıca ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Başkan Yardımcısı Turhan Candan’a da teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim