Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk’ün “Aslında Bendim Öteki” adlı şiir kitabı 24 Mart 2016 tarihinde Kanguru Yayınları tarafından gün yüzüne çıkarıldı.
20 yılı aşkın bir süredir yaptığı şiir çalışmalarını bir kitapta toplayan Öztürk, ilk şiir kitabı “Aslında Bendim Öteki” ile 19-27 Mart tarihleri arasında bu yıl 14.’sü düzenlenen Bursa TÜYAP Kitap Fuarı'na katıldı.
Yüzlerce yayınevinin, yazarın, şairin katıldığı Kitap Fuarı'nda, imza günleri, söyleşiler, paneller gerçekleşti.
Mehmet Öztürk’e de Kanguru Yayınevi tarafından 26 Mart tarihinde imza günü düzenlendi. Öztürk’ün imza gününde kitabı şiir severlerle buluştu.
Öztürk, Bursa TÜYAP Kitap Fuarı'nda şair Ataol Behramoğlu ve Şükrü Erbaş ile tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu.
Çorum Merkez Yavuz Sultan Selim İlkokulu'nda öğretmen olan Mehmet Öztürk, daha önce de tarih araştırmaları yapmış, 2014 yılında ilimizde düzenlenen IX. Uluslararası Hititoloji Kongresi’ne katılarak “Hitit Mektuplarının Dünya Uygarlık Tarihine Yaptığı Katkılar” isimli bildiriyi sunmuştu.
Öğretmenliğinin yanı sıra sendikacı, şair, araştırmacı olan Mehmet Öztürk’ün şiirleri ülke çapında yayımlanan Üç Nokta, Akatalpa, Deliler Teknesi, Yazılıkaya, Bağlaç, Tersekan, Yoğunluk, Birgün vb gibi kimi dergi ve gazetelerde yayımlanmıştı. 80 sayfa ve 58 şiirden olaşan kitap zamansız aramızdan ayrılan insanlara “kaybettiklerimize” adanmış.
Önümüzdeki günlerde Öztürk’ün kitabı ülkemizdeki ve ilimizdeki kimi kitapçıların raflarında yeri alıp okurların, şiir severlerin ilgisine sunulacak.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim