İYİ Parti’nin siyasi yelpazede milli merkezi temsil ettiğini, merkezin sağında veya solunda olmadıklarını ve merkezin ta kendisi olduklarını dile getiren Bekir Özsaçmacı; “İYİ Parti’nin temsil ettiği milli merkez, merkezin sağında ve solundaki tüm vatanseverleri kucaklar, Türkiye’nin makul aklıdır, Türkiye’nin sağduyusudur, aklı ve milli çıkarı politikalarının merkezine koyan bir partidir. Çok farklı siyasi gelenekten insanın, aynı partinin çatısı altında, gömleklerini çıkarmadan üzerlerinde vatanseverlik ceketi ile yer aldıkları partidir” dedi.

İYİ Parti’nin ilçe kongrelerinde konuşan ve partilerinin kimsenin kendisini yabancı veya öteki hissetmediği, çok farklı siyasi geleneklerden gelen insanların ortak payda olan Türkiye sevgisi ve Türkiye’nin parlak geleceğinde birleştiği parti olduğunu dile getiren Bekir Özsaçmacı, “Farklı siyasal kimliklerin ortak bir paydada, normalleşen, parlamenter demokrasi, hukuk devleti, kalkınan Türkiye düşüncelerinde birleştiği partidir. İYİ Parti, gerilim ve dışlama politikaları ile ayrıştırılmaya çalışılan milletimizi, yeni bir icraat ve kalkınma ülküsünde buluşturacak. Biz normalleşmenin, projelerin, çözümlerin, zaferlerin, huzurun, güven duygusunun partisi olacağız. Ve hangi kesimden olursa olsun, her bireyin umudu olacağız.

İYİ Parti gücünü ve yetkisini Türk milletinden alır. Tek gayesi Türk milletine hizmettir. Türk milleti ve Türkiye’nin çıkarlarını her şeyin üstünde tutar. İYİ Parti siyasetin bir kültür, bir edep, bir yaşama terbiyesi olduğunun bilinciyle, yüksek ahlaki standartlarda açık, dürüst, hesap verebilir bir siyaset anlayışını hâkim kılacaktır. İYİ Parti, Türk devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi, kuvvetler ayrılığını, hukukun üstünlüğünü esas alan, demokratik sosyal ve laik bir devlet anlayışını hayata geçirmeyi taahhüt eder” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim