Törende konuşan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, genç meslektaşlarına gazetecilik açısından örnek olmuş başarılı bir gazeteci ve kişiliğiyle gönüllerde yer edinmiş iyi bir insan olduğunu belirterek, “O’nu genç yaşta kaybetmiş olmaktan, yakından tanıyan herkes büyük üzüntü duydu” dedi.
Mahmut Tunaboylu gibi Mustafa Yolyapar’ın da adını yaşatacaklarını ifade eden Erzen, “haber fotoğrafı” açısından anlamlı buldukları için, geleneksel fotoğraf yarışmasına Mustafa Yolyapar’ın adını vereceklerini, her 12 Ekim’de de kendisini törenle anacaklarını söyledi.
Anma töreninde, Çorum’un tanınmış din adamları Fikrettin Çıplak, Hasan Kestek ve Hasan Şener Kur’an okuyup dua ettiler. Yine Çorum’un saygın din adamlarından Hâfız Recep Camcı da, törenden önce ağabeyi Mehmet Yolyapar’ı telefonla arayarak yürüme güçlüğü nedeniyle Ulumezar’a gelemediğini, yerine oğlu Vahap Camcı’yı gönderdiğini söyledi. Recep Camcı, merhumun ruhuna “Yasin” okuduğunu da bildirdi.
Anma töreninde, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Osman Bolluk, SP 1. Sıra Milletvekili Adayı Adnan Cıdık, MİSİAD Şube Başkanı Selahattin Ezer, Çorum Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Hasan Suvacı, Dalgıçlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Dalgıç, Selahattin Kaleli Kız Yurdu Müdürü İsmail Tuncel, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, bazı mesai arkadaşları, gazeteciler ve aile üyeleri hazır bulundu.
Mustafa Yolyapar, Nisan 2012’de Ankara’da boyun damarı ameliyatı geçirmiş, ameliyat sonrası pıhtı atma hadisesi sonucu kısmi felç geçirmişti. Özel Medicana Hastanesi’nde bir ay tedavi gören Mustafa Yolyapar’ın tedavisi daha sonra Çorum’da devam etmişti.
El ve ayaklarını büyük ölçüde kullanabilir hale gelen Mustafa Yolyapar’ın sağlığı her geçen gün iyiye gitmekte iken, 12 Ekim 2014 Pazar günü saat 14.15 sıralarında evinde geçirdiği emboliye bağlı olduğu saptanan kalp damarındaki tıkanma sonucu 48 yaşında hayatını kaybetmişti.












Editör: TE Bilisim