Hem Türkiye’de hem de Ortadoğu’nun diğer ülkeleri Irak, Suriye ve Filistin’de çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden insanların öldürüldüğünü ifade eden Tunç, “Farklı halkların ve inançların eşit ve özgür olarak bir arada yaşamayı hedeflediği bu topraklarda yaşananları durdurmak hepimizin elinde” dedi.
Eşitlik, kardeşlik ve dayanışmanın yeniden sağlanması için çağrıda bulunan Özlem Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Barış ellerimizdedir. Barış, siyasi iktidarlara emanet edilemez. Halklarımızın arzusu olan barışın kazanılması sorumluluğu omuzlarımızdadır. Halklarımız arasında kuracağımız kardeşlik köprüsüyle barışın, eşitliğin, adaletin ve özgürlüğün hüküm sürdüğü bir coğrafyayı ne pahasına olursa olsun yaşatacağız. İnanıyoruz ki, 1 Eylül’de “barış” diye yankılanan sesimiz Edirne’den Hakkâri’ye her yerde karşılığını bulacaktır. Biz’ler barışı getirebiliriz.
Sadece ülkemizde değil bölgede ve dünyada da barış için taleplerimizi haykıralım. Barış için Rojava'da, Kobanê’de direnen ve kendini demokratik biçimde yöneten halkların yanında olalım. Suriye’de süren iç savaşta her gün canını yitiren onlarca, yüzlerce insanı unutmayalım, mazlum halklarla dayanışma duyguları içinde olalım.
Barış Bloku’nu, tüm demokrasi, emek ve barış güçlerini ülkenin her yanında barışın sesini yükseltmeye, çatışma ve savaş politikalarına karşı durmaya çağırıyoruz. İnsani ve demokratik haklarımıza kavuşmak için, işçiler, emekçiler, ezilen ve baskı altına alınan bütün kesimler ortaklaşalım diyoruz.
HDP, kalıcı barışın da, köklü demokratik çözümün de adresidir. Halklarımızı, kendimizi, kentimizi, ülkemizi birlikte yönetelim. Birlikte yaşıyorsak, birlikte de yönetebiliriz.”
(Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim