Özlem Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Yönetimi, yalan beyanlarla partimizi yıpratmak istiyor. Basına yaptıkları açıklama yalandır. Bu açıklamayı yapanlar da yalancıdır" dedi.
Partinin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla gerçekleştirdikleri mitingin olgunluk içinde ve coşkulu bir şekilde gerçekleştiğini, mitingde en küçük bir olumsuzluk yaşanmadığını dile getiren Özlem Tunç, "Mitingimiz Çorum halkımızın desteği ile yoldaşça ördüğü dayanışmayla, halaylarla, coşkuyla başlamış ve bitmiştir. Mitingimizin başlangıcından sonuna kadar ne bir tartışma ne de bir olumsuz olay yaşanmıştır. Gençlerimiz miting alanında CHP yâda başka bir grupla karşı karşıya gelmemiştir. Bahsedildiği gibi bir kargaşa yaşanmamıştır. Ayrıca yerel ve ulusal basın da mitingimizi yakından izlemiştir. Emniyetin olaysız geçen raporu elimizde mevcuttur" dedi.
Cengiz Topel Caddesi üzerinde meydana gelen olayı da değerlendiren Tunç, Gürsel Yıldırım'ın HDP'lilerin CHP'li gençlere saldırdığı iddialarını yalanladı.
Tunç, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Olay tam tersidir. CHP İl Başkanının açıktan tehdidi ve saldırısı vardır. Esnafevler Camisi yanındaki seçim büromuzun önündeki bayraklarımız CHP tarafından kaldırılıp kendi bayrakları asılmıştır. Gece olayı öğrenen İl Eş Başkanlarımız bu yanlışlığın düzeltilmesi için CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım’ı seçim büromuza davet etmiştir. İlçe yönetimimizden bir arkadaşımızın “neden bayraklarımızı kestiniz?” sorusuna Gürsel Yıldırım tarafından “seni yaşatmam” tehdidi savrulmuştur. Bahsedilen sağduyu bizden ve bizim gençlerimizden doğru gerçekleşmiştir. Hukuki olarak gerekli mercilere başvuruda bulunduk.
Teröristlikle suçladığı partimiz ezilen, yok sayılan, ötekileştirilenlerin partisidir. Hiçbir ayrım gözetmeden yürekleri özgürlükten sevgiden yana olanların partisidir. Asla savaş istemeyen kadınların, anaların partisidir. Kim hangi argümanla saldırırsa saldırsın, biz halkımızla yan yana bütün provokasyonları boşa çıkaracağız.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim