Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaretinde oda üyelerinin sorunlarını iletme fırsatı bulan Oda Başkanı Şanal, son yıllarda büyük marketlerin her bir mahalle ve sokağı adeta örümcek ağı gibi ördüğünü belirterek, küçük esnafın haksız rekabetten dolayı bitme noktasına geldiğini söyledi.
Özkan Şanal, ayrıca sigara satışı yapan esnafın vergisini, işyeri kirasını ve stopajını ödediğini ifade ederek, kaçak sigara satışı yapanların ise devlete bir karının olmadığını dile getirdi. Kaçak sigara satanların 18 yaş altı olduğunu ve ev hanımlarının da 30-40 TL karşılığında kaçak sigara sardığını vurgulayan Şanal, kaçak sigara satan ve saranların insanların sağlığını tehlikeye attığını kaydetti.
Bakan Ağbal’dan bu konuların üzerine gidilmesini talep eden Özkan Şanal, sigara satışlarından elde edilen cironun da gıda ürünlerinden ayrı tutulmasını istedi. Bakan Naci Ağbal ise, bu konu ile ilgileneceğini ve önümüzdeki günlerde bir çalışma başlatacaklarının sözünü verdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim