Çorum Belediyesi’nin “kardeş belediye” adı altında başka ilçelere ve hatta Bosna Hersek’e bile yardım ettiğini ancak kent içerisinde birçok cadde ve sokağın bakımsız olduğunu belirten Kılıç, “Çorum’la ne zaman ilgilenmeye başlayacaksınız?” diye sordu.
Çorum Belediyesi tarafından mahalledeki kişilere yapılan yardım listelerinin neden saklandığını soran Kılıç, “Muhtarlara bu kişiler neden iletilmiyor, bilmek isterim. Bu isim listeleri muhtarlara verildiği takdirde, yardımların daha doğru ve daha adil bir şekilde dağıtılacağı inancındayım” dedi. Kılıç, yapılan yardımların israfın önlenmesi için, daha iyi istiflenip, dağıtılması amacıyla, muhtarlıklara küçük bir depo yapılmasının gerekli olduğunu dile getirdi.

“KALE HANGİ DURUMDA?
“Aldığımız bilgilere göre, şehrimize gelen turistlerin Çorum Kalesi’nin kapısının kilitli olduğundan içeriye giremedikleri için Kale’yi, dışarıdan gezebildiklerini öğrendik” diyen Kılıç, Çorum Kalesi'nin durumunu öğrenmek istediklerini söyledi.
Bir sanayi şehri olan Çorum'un turizmde de ilerleyebilmesi gerektiğini belirten Kılıç, “Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk dönemlerinde orduların savaşa giderken zafer, dönüşte ise şükür namazı kıldığı Namazgah'ın turizme kazandırılması gerekir. Sadece park yapılarak bırakılmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“OSMANCIK KÖPRÜSÜ’NE ACİL BİR ÇÖZÜM BULUNMALI”
Kılıç, yapılış sürecinde ÇORUMHABER’in de dile getirdiği Osmancık Köprüsü ile ilgili yaşanan sıkıntıları da paylaştı. Köprü için acilen çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Kılıç, plansız programsız yapılıp hiçbir işlevi olmayan Ankara'dan gelenin Osmancık'a Samsun'dan gelenin Çorum'a dönemediği, Osmancık Köprüsü'ne çok acil bir çözüm bulunması gerektiğini bildirdi. Kılıç, Pazartesi Pazarı’nın yanındaki kanalların üstlerinin kapatılarak, pazar yerinin genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

“BAHÇELİVLER’DE OTOPARK SORUNU HAD SAFHADA”
CHP’li Kılıç, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:
“Otopark sorunu olan Bahçelievler Mahallesi gibi mahallelerde, bodrumunda daire olmayan apartmanların önlerindeki bahçe duvarlarının, 5 metre bina cephesine çekilerek buraların, otopark olarak kullanılmasına izin verilip, kaldırımları otomobil işgalinden kurtarmamız gerekmektedir.
Esnaf Evleri Camiinin arkasında bulunan park, aradaki yol kaldırılarak daha işlevsel bir park haline getirilebilir.

“ŞEHİTLİK ANITI DAHA DA GÜZELLEŞTİRİLMELİ”
Bugün bizden istenilmekte olan satın alma yetkisiyle, Şehitlik Anıtı'nın yanındaki yarısı da yaklaşık belediyenin olan, bir arsanın alınmasına “evet” diyeceğiz. Yalnız, bu arsanın 100-200 dairelik 8 katlı apartmanlar, AVM, Yurt, Otel olması için değil, bu vatan için canlarını veren Kahraman Şehitlerimizin, Şehitlik Anıtının otoparkıyla peyzajıyla, yeşiliyle, güzelleştirilip birleştirilmesi için bunu yapacağız.

“HUKUK İŞLERİ İÇİN ÇORUMLUNUN CEBİNDEN 800 BİN LİRA ÇIKTI”
Buradan da bir duyuru yapmakta fayda görüyorum. Sağolsun Başkanımız bize yol göstermişti. Beğenmediğiniz kararları mahkemeye verirsiniz Yargı karar verir diye. Biz de öyle yapmıştık.
Şehitliğin altındaki, diğer yanındaki arsaya 200 daire, dikkatinizi çekiyorum 200 daire, 8 katlı 200 daire işaretlenen imar komisyonunda ve mecliste, bizlerin red verdiği yerin imar değişikliği kararının iptalini mahkeme kararıyla almış bulunuyoruz.
Ve şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Mahkemenin verdiği bu iptal kararını Çorum Belediyesi temyize götürmüştür.
Bu ve benzeri durumlardan dolayıdır ki, bugün komisyona havale edeceğimiz Belediye Harcamaları 2015 Kesin Hesabı’nda, geçen sene Çorum Belediyesi'nin hukuk işlerine, Çorum halkının cebinden 800 bin lira harcanmıştır.
Tabi herkes merak ediyor. Kötü, bozuk, çukur olan yolları, kaldırımları, parkları, sel basan caddeleri, söylemeyecek misiniz diye. Eminiz ki, Çorum Belediyesi'nin Kırıkkale'nin Delice ilçesine yaptığı parktan, Yozgat'ın Ayancık ilçesine yaptığı asfalttan, kardeş belediyelerimiz olan Mardin'in Yeşilli ilçesine, Sinop'un Boyabat ve Saraydüzü ilçelerine, Ağrı'nın Hamur ilçesine, Tunus'un Beja Şehrine, Saray Bosna'ya yaptığı maddi yardımlardan sonra zaman bulursa suya, katı atığa, arsa vergisine, reklam tabela vergisine, inşaat ruhsatlarına, otoparklara zam yaparak yetmezse İller Bankası'ndan da kredi çekerek Çorum'la da ilgileneceğini düşünüyoruz. Bu nedenle söylemeye gerek duymuyoruz.
Bizim derdimiz sizi eleştirmek değil Çorum'un eksikliklerini bulmak ve sizlere iletmek.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim