Tarsus’ta evine gitmek üzere bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülen ve cesedi yakılan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Türkiye ayağa kalktı.
Tüm yurtta büyük bir infial uyandıran olay sonrası Çorum’da da önceki akşam bir yürüyüş düzenlenerek, vahşi cinayet protesto edildi.
Çorum Kadın Platformu tarafından gerçekleştirilen eyleme yaklaşık 2 bin kadın katılırken, çok sayıda erkek de eyleme destek verdi.
Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli Parkı’nda toplanan Çorum Kadın Platformu üyeleri, Bahabey Caddesi ve Gazi Caddesi boyunca sloganlar atarak yürüdü. Özgecan Aslan’ın fotoğraflarıyla olayı protesto eden dövizler taşıyan katılımcılar, Saat Kulesi’ne kadar yürüdü.
Burada Platform adına bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Çorum Şubesi Kadın Sekreteri Evrim Gülez, olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.
Çorum Kadın Platformu Sözcüsü Evrim Gülez, kadına yönelik şiddetin AKP iktidarı döneminde arttığına dikkat çekerek, Hükûmet’in bu olayların sonlanması için acil ve sert tedbirler alması gerektiğini ifade etti.
Kadına yönelik şiddet konusunda cezaların caydırıcı olmadığından ve etkin bir mücadele sergilenmediğinden yakınan Evrim Gülez, “Kadın cinayetlerine Devlet’in gösterdiği tepkisizlik, bu tür olayların artışına neden oluyor. Gencecik yaşındaki Özgecan kardeşimizin öldürülmesinden Hükûmet sorumludur, Meclis sorumludur. Devlet’in kadınların haklarını korumaya dair icraatsızlığını gören kadın katilleri bundan güç almaktadır. Biz kadınlar, sadece ‘erkek’ olmadıkları için şiddete maruz kalan, tecavüze uğrayan ve öldürülenlerin sorumlusunun Devlet ve onun erkekten yana yargısı ve kurumları olduğunu biliyoruz. Devlet-erkek-yargı hesap verene, failler en ağır cezaya mahkûm edilene kadar her yerde mücadele edecek ve bu davanın takipçisi olacağız.” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Platform üyeleri tekrar Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli Parkı’na kadar yürüyerek eylemi sonlandırdılar.
Toplumun her kesiminden yoğun katılımın olduğu protesto yürüyüşüne sürücülerin de kornalarla ve araç farlarıyla destek verdikleri gözlendi.




(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim