Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ahmet Aydın yönetimindeki önceki gün öğlen saatlerinde yapılan genel kurulunda gündeme dair söz alan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, gündeme yeniden düşen şeker fabrikalarının özelleştirilmesi hakkında birkaç cümle söylemek istediğini kaydetti.

Konuşmasında Çorum’un devletten aldığı iki yatırımdan birinin Şeker Fabrikası olduğunu, Çimento Fabrikası’nın satışının daha önce yapıldığını ve Şeker’in de özelleştirilmesinin gündeme geldiğini anlatan Köse şu görüşlere yer verdi:

“Şeker fabrikasını yalnızca şeker fabrikası olarak düşünmek, şeker sektörünü ve şeker sanayisinin önemini bilmemek demektir. Şeker; nakliyecisiyle, tarım yapan çiftçisiyle, hayvancısıyla, çapacısıyla, hatta doğaya saldığı oksijeniyle çok özel ve önemli bir sektördür. Bu sektörün devlet eliyle korunması şiddetle tavsiye edilmektedir. Geçmişte de Danıştay verdiği çok önemli kararlarla şeker fabrikalarının özelleştirilmesini engellemişti. Biz yine Danıştayın bu konudaki hassasiyetinin devam etmesini diliyor, Hükûmete de özelleştirmeden bir an evvel vazgeçmesi yönünde tavsiye ediyoruz”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim