Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinin Çorum’u olumsuz etkileyeceğinin belirtildiği Emek ve Demokrasi Platformu’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde ülkenin önemli gündem konularından birisi olan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili olarak düşüncelerimizi ve tavrımızı daha önceki açıklamalarımızda ifade ettiğimiz gibi Çorum Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesini (satılmasını) istemiyoruz ve bu çalışmanın son bulmasını istiyoruz.

Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi beraberinde işsizlik, işçilerin işten atılması, sendikasızlık, güvencesiz işçi çalıştırılması, insan sağlığını tehdit edecek üretimi getirecektir. Şeker fabrikası kamunun malıdır ve kamuya ait olacak şekliyle kalmalıdır. Herkesin fabrikaya, ekmeğine, emeğine sahip çıkması ve şeker fabrikasının özelleştirilmesine karşı durması gerekir. Özelleştirme sadece işçiyi, köylüyü, çiftçiyi olumsuz etkilemekle kalmayıp tüm Çorum halkını olumsuz etkileyecektir.

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu olarak; herkesi ilgilendiren bu önemli konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin 07/04/2018 Cumartesi günü saat 11:00’de Saat Kulesi meydanında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla düzenleyeceği mitinge biz de desteğimizi ve katkımızı sunacağımızı bildiririz.

Tüm Çorum halkını gerçekleri ve doğru olanı seslendirmek için mitinge davet ediyoruz.”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim