Özel Pınar Ortaokulu toplam 8 kenti içine alan “TUBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri” adlı yarışmanın Ankara bölgesi seçmelerinde birçok rakibini geride bırakarak sergiye katılmaya hak kazandı. Bölgede sadece 80 proje sergiye seçilirken bu projelerin sadece 16’sının matematik alanında olduğu ve bu 16 matematik projesinden iki tanesinin ise Özel Pınar Koleji Matematik Öğretmeni İlker Mert danışmanlığındaki Özel Pınar Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı proje olarak belirlendiği dile getirildi.

Konu ile ilgili alınan bilgiye göre seçilen projelerin “Dokuz ile bölümünden kalanı bulan makine” ve “Elektronik çarpım tablosu ve ritmik sayar” başlıklı projeler olduğu kaydedildi.

Özel Pınar Okulları Genel Koordinatörü Kazım Alpoğlu, proje grubunu tebrik ederek sergi için başarılar diledi. Alpoğlu, Özel Pınar Ortaokulu’nun 26-28 Mart 2018 tarihinde Ankara Gazi Üniversitesi’nde yapılacak olan TUBİTAK Sergisi’ne katılacağını, 29 Mart 2018 tarihinde yapılacak ödül töreninde de ödül alarak Çorum’a dönmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim