Proje kapsamında çocukların kendi kendilerine hayatlarını sürdürebilmeleri, kendilerini ifade becerisi kazanmaları ve sosyal hayata uyum becerilerini geliştirmek amacıyla, geçen yıl Samsun’a yapılan gezi sonrası bu yılda, il içinde farklı etkinliklerin yanında, Ankara’ya eğitim gezisi düzenlediler.

Öğrenci velilerinin katılımı olmadan, öğrencilerin kendi başlarına, Müdür Yardımcısı İlhan Temür, öğretmenleri Uğur Arslan, Ayşenur Maral Yıldız ve Salih Demirci kontrolünde yapılan gezi ile çocukların çok farklı duygular yaşamasına, yaşadığı çevre ortamından farklı ortamlarda yaşam becerilerinin geliştirilmesi fırsatı yakalamalarına yardımcı oldu.

Özel öğrenciler Ankara’da Anıtkabir ziyareti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Millet Cami, 15 Temmuz Anıtı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gezi alanlarını, Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi, Aqua Vega Akvaryum Ziyareti ve Altındağ Belediyesi bünyesindeki tarihi Altınköy ziyaretinde bulundular.

Konuyla alakalı bilgi veren Okul Müdürü Yaşar Kabakcı, bu proje ile çocukların; aile, okul ve yaşadığı toplum ve içinde söz sahibi olma, kendine kişilik kazandırma, yaşam alanını geliştirerek, toplum içerisinde var olduğunu hissetmeleri açısından önemli olduğunu dile getirdi. Son olarak Kabakcı etkinliğe destek sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim