Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünde düzenledikleri gösteriyle izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Çanakkale Savaşı sırasında yaşanmış bir olayı canlandıran gençlerin, okudukları şiirler ve söyledikleri türküler izleyenler tarafından oldukça beğenildi.

Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun da katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Engelli Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı programın Çanakkale’yi hatırlatmasının ötesinde bir anlamı olduğunu belirterek “102 sene önce şartların ne olduğunu doğru anlayanlar yapması gerekenleri en güzel şekilde yaptılar ve bu millete bir zafer hediye ettiler. O zaferin sonunda Anadolu’yu bize adeta yeniden yurt yaptılar” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin imkânsızlıklar ve yokluklar içerisinde imanla kazanılmış bir zafer olduğunu belirten Başkan Külcü, “Çanakkale imanla imkânın savaştığı bir zemindi ama hamdolsun orada iman galip geldi. Aynı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi. 249 kardeşimiz Çanakkale’deki gibi uçakların altında, helikopterlerin altında adeta ölüm kusan bombaların altında yürüyüp gitmeseydi bugün işgal edilmiştik. O gece darbe girişimi yaşamadık o gece bir işgal girişimi yaşadık. Bu topraklara delice sevdalı olanlar bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek, vatan bölünmeyecek, devlet parçalanmayacak diyenler o gece şehit oldular ama vatan yaşamaya devam ediyor. O emanete sahip çıkmak Çanakkale kadar ağır bir sorumluluktur.”  dedi.

Belediye Başkanı Külcü, gösteriye katılan tüm öğrencilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim