Ziyarette projeyle ilgili bilgi veren sınıf öğretmenleri Yıldız ve Demirci, öğrencilerin kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar aracılığıyla sosyal hayata hazırlama, sosyal hayat ve yaşam alanlarında kendilerini ifade etmeleri ve bireysel olarak bu yaşam alanlarını seviyelerine göre uygun kullanma becerisi kazanmalarını amaçladıklarını ifade etti. Sınıf öğretmenleri Yıldız ve Demirci, Rektör Prof. Dr. Alkan’ı okullarına da davet etti.

Üniversitenin kapılarının toplumun her kesimine açık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Alkan da bu ve benzeri projelere destek vermeyi önemsedikleri belirterek HİTÜ olarak yapılan tüm çalışmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa katkı sağlamayı birincil misyonu olarak kabul ettiklerini vurguladı.

Ziyaret sonrası öğrenciler ve beraberindeki sınıf öğretmenleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ile birlikte Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (HÜBTUAM) ve HİTÜ Tıp Fakültesi’ni gezerek laboratuvarları incelediler.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim