Anıtkabir de bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çiçekler bırakan Özel Çorum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve öğretmenleri Ata’ya olan sevgi ve saygılarını sundular.

Çorum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Gülden Arzoğlu, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan bu özel günde çocukların unutulmaz bir an yaşatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Gülden Arzoğlu; “Çocuklarımız bu sayede ilk kez hem yurt içi hem yurt dışından gelen binlerce ziyaretçi ile birlikte Anıtkabirdeki coşku dolu anları beraber yaşama fırsatı buldu. Tören meydanındaki hareketsiz duran askerler çocukların ilgi odağı oldu, askerlerin nöbet değişimi esnasındaki görüntüleri ise izlenmeye değerdi” dedi.

Öğrencilerin Atatürk ve Kurtuluş Müzesi’nde yer alan Ata’ya ait eşyaları ve balmumu heykellerini ardından da Milli Mücadele’ye ait temsili resimler, savaş figürleri ve Kurtuluş Savaşı’nı anlatan yazıları incelediklerini vurgulayan Gülden Arzoğlu, çocukların bu etkinlik sayesinde hem gönüllerince eğlendiklerini hem de ulusal egemenliğin nasıl kazanıldığını ve ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladıklarını belirtti.

Gülden Arzoğlu; “Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun tüm çocukların bayramı kutlu olsun” görüşünü de dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim