Özel müteşebbislerin yaşlılar için ev ortamına uygun mekânlar tesis edebileceklerini kaydeden TEMAD Şube Başkanı Karabıyık, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Derneğimizden de biliyoruz ki bakıma ve ilgiye muhtaç yaşlılarımızın ölmeden önce yaşamlarının huzurlu ve kaliteli geçmesinin sağlanması bir insanlık borcudur. Hepimiz o anları yaşayacağız.

Dernek olarak yaptığımız araştırmaya göre devletimiz ve Belediyemizin katkıları ile ilimiz de 2 adet huzurevi vardır. Yapılacak da 2 adet huzur evi mevcuttur. Bazı ilçelerde bakım evleri vardır. Ancak bunlar yeterli değil, ihtiyaca da cevap verememektedir. Yer bulamayanlar il dışı çözümlere başvurmaktadırlar. İlk etapta aklımıza gelen özel müteşebbisler teşvik edilerek ev ortamına uygun mekanlar tesis edilmelidir. Bu aynı zamanda iş imkanı ve gelir kapısı sağlayacaktır. Amacımız konuyu gündeme getirmektir. Gençlik ilkbahar gibidir, Yaşlılık ise kışa benzer. Öyle bir kış ki arkasından bahar gelmez. Konunun hassasiyeti ortada duyurumuzun dikkate alınması temennimizdir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim