İl Özel İdaresi 2016 yılı yatırım programı kapsamında gerçekleştirilen araç alımı kapsamında temin edilen 22 araç, düzenlenen törenle teslim edildi.

İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen törene Vali Necmeddin Kılıç, TBMM idare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, TBMM İdare Amiri ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Daire müdürleri, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Özel İdaresi çalışanları katıldı.

Törende araçlar hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, 2016 yılı yatırım programı kapsamında araç alımı için 13 milyon 458 bin lira ödenek tahsis edildiğini ayrıca Ekonomi Bakanlığından da 2016/2019 yıllarını kapsayan 120 milyon lira tutarında teşvik belgesi alındığını ifade ederek bu kapsamda iş makinelerini yenileme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Yatırım teşvik belgesi kapsamında adeti 623 bin 175 lira olan 7 adet greyder, 1 adet büyük paletli ekskavatör, 2 adet mini ekskavatör, 1 adet asfalt finişeri ve 1 adet lastikli yükleyici, ayrıca köylerdeki çöplerin toplanması için 1 adet 13 m3 kapasiteli çöp aracı alındığını belirten Çıplak, servis aracı olarak ta 1 adet minibüs, 5 adet pikup, 3 adet binek araç alındığını ve toplamda 6 milyon 959 bin 508 lira ödeme yapıldığını anlattı.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da güzel bir bütçe hazırladıklarını belirterek 22 milyon lirayı köylere yatırım olarak ayırdıklarını belirtti. Köyler için önemli projelerinin bulunduğunu anlatan Kaya, yapılan hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini gurur duyulacak bir meclis olduğunu vurguladı.

Vali Necmeddin Kılıç ise duygu dolu bir anın yaşandığını ifade ederek, 1985 li yıllardan iş yapacak makine bulmanın zorken şimdi gelinen noktanın ise çok önemli olduğunu belirtti. İllerin artık kendi ödeneği ile çok sayıda araç alabildiğini söyleyen Vali Kılıç, 2017 yılında 759 köy 1200 bağlının olduğu bir coğrafyada medeniyetin hizmetlerini sunmada alınan bu araçların büyük önem taşıyacağını kaydetti. İnsanların Çorum’un üst menfaatlerinde birleşebildiğini vurgulayan Vali Kılıç, payda görüldüğünde karar birliğine varılabildiğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından araçların anahtarlarından birisini TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Dinç’e teslim ederken, TBMM İdare Amiri ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Osman Duman’a anahtar teslim etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim