İl Özel İdaresi’ne alınan 22 yeni aracın hizmete sunulması nedeniyle gerçekleştirilen tören İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirildi.
TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende açış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, 22 aracın alım işlerinin tamamlandığını bu araçlardan 20 tanesinin teslim alındığını 2 tanesinin ise daha sonra teslim alınacağını kaydetti. Araçların maliyetinin 4 milyon 800 bin liraya ulaştığına dikkat çeken Arslan, 4 çöp toplama aracının, milletvekillerinin de takibi ile İller Bankası’ndan hibe edildiğini ve maliyetinin 700 bin lirayı bulduğunu kaydetti. Bu araçları köylerde çöp toplanması için ilçe belediyelerine vereceklerini kaydeden Arslan diğer araçların da özel idarenin hizmetlerini artıracağını söyledi.
İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da konuşmasında, araç teslim töreninin bir hizmetin başlangıcı olduğunu söyledi. Çorum yararına ne iş olursa o kararı almaya hazır olduklarını vurguladı. Özel idarenin hedefini %95 oranında tamamladığını belirten Kaya, Özel İdare çalışanlarına teşekkür etti.
2005 yılının bir milat olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Adem Saçan, KÖYDES’in kuruluşu ile birlikte köylere hizmet gitmeye başladığını dile getirdi. Özel idare çalışanlarının isimsiz kahramanlar olduğunu belirten Saçan, sıcak soğuk demeden çalışanların hizmet götürmeye devam ettiğini vurguladı.
Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirten AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise konuşmasında terörü toplum olarak lanetlediklerini ifade etti. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Ceylan, sonuna kadar terörle mücadele edileceğini dile getirdi.
Törende son olarak AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu konuştu, Uslu 2016’da 409 proje ile 47.8 milyon liralık yatırımla köylere yeni hizmet sunacaklarını vurguladı.
Terörden korkmadıklarını ve morallerin bozulmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Uslu, terörden korkup gündelik işlerden vazgeçmeyeceklerini anlattı. Gidenin geri gelmediğini, acının büyük olduğunu belirten Uslu, teröre fırsat vermeyeceklerini Türkiye’yi mecalsiz bırakılmasına izin verilmeyeceğini anlattı. Uslu, konulan bombaların, alınan canların hesabının sorulacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından araçların anahtarları şoförlerine teslim edildi.






(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim