54 MİLYON LİRA BORÇLANMA İÇİN YETKİ VERİLDİ

İl Özel İdaresi’nin görev alanına giren merkez ve ilçe köylerindeki içme suyu ve kanalizasyon yapımı, köy yollarına asfalt, sanat yapıları ve köy içi yollarına kilit taşı yapımında kullanmak üzere 10 yıllığına 54 milyon lira borçlanılmasına karar verildi.

Yapılan açıklamada 10 yıl süre ile 27 milyon lira İller Bankası Anonim Şirketi’nden kredi kullanılmasına olmaması durumunda ise aynı şartlarla kamu veya özel bankalardan 27 milyon lira kredi kullanılması gündeme getirildi. Kredi yetkisine oy birliği ile karar verildi.

ÖZEL İDARE PERFORMANS PLANI GÖRÜŞÜLECEK

İl Özel İdaresi 2015-2019 yılı stratejik planına uygun olarak hazırlanan 2018 yılı performans programı İl Genel Meclisi üyeleri tarafından görüşülecek.

İl Genel Meclisi gündemine gelen performans planı görüşülmesi için plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

ÖZEL İDARE, KUZEY YERLEŞKESİNE YURT YAPACAK

İl Özel İdaresi Kredi Yurtlar Kurumu’nun Yap-Kirala modelinden istifade ederek Kuzey yerleşkesine 4 bin kişilik yurt yapacak.

Yurt yapımı ile ilgili önerge dün Genel Sekreter Vekili Recep Çıplak imzasıyla gündeme getirildi. Önergede Hitit Üniversitesi Kuzey Kampus alanına 4 bin kişilik yurt yapılmasının planlandığı belirtilerek, mülkiyeti idareye ait Yavruturna Mahallesi’ndeki 2406,79 m2 yüzölçüme sahip arsa ile Hitit Üniversitesi kuzey kampus alanında bulunan 22.000 m2’lik alanın başa baş karşılıksız trampa yapılmasının düşünüldüğü ifade edildi.

Yapılan görüşmede Yap-Kirala modelinden istifade ederek Kuzey Yerleşkesine 4 bin kişilik yurt yapılması amacıyla arsa trampası yapılması meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim