İl Genel Meclisi, Mayıs ayının dördüncü toplantısında bir araya geldi. Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 10:00’da gerçekleştirilen oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından bazı Meclis üyelerince hazırlanan yazılı önergeler görüşüldü.

Bu bölümde; Çorum’daki evde bakım hizmetleri, tarım işçilerinin yaşam koşulları, bağcılık, ilçelerin turizm değerleri ve Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait depo ve siloların yeterli olup olmadığı konusundaki yazılı önergeler, araştırma yapılmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bu bölümde ilk olarak “Engelli ve Dezavantajlı Gruplara Yönelik Yürütülen Avrupa Birliği Projeleri” hakkında Aile ve Engelliler Komisyonu’nca hazırlanan rapor görüşüldü.

Söz konusu rapor hakkında Komisyon Başkanı Ünal Cevizci ve Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Çakar tarafından Meclis üyelerine bilgi sunuldu.

Ardından İl Özel İdaresi’nin 2016 Mali yılı Kesin Hesap Cetvetleri ile ilgili Plân ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi. Buna göre İl Özel İdaresi’nin 2016 yılına ait gider toplamı 291 milyon 276 bin 652 lira olarak gerçekleşirken, gelir toplamı ise 267 milyon 184 bin 416 TL. şeklinde gerçekleşti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim