İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda Çorum Kızılay Kan Merkezi’nin kullanımına tahsis edilmek üzere IVECO marka kan bağışı aracı aldı.

Çorum genelinde kan bağışını, Kızılay faaliyetlerini artırmak ve vatandaşların hijyenik, temiz ve sağlıklı bir ortamda kan bağışı yapabilmelerini sağlamak amacıyla alınan kan bağışı aracı, Kamu Satış Müdürü Ekmel Kuraloğlu ve Alkanlar Grup İşletme Müdürü Ali Genç tarafından İl Özel İdaresine teslim edildi.

Son derece modern bir şekilde dizayn edilen kan toplama aracında 4 adet doner yatağı (kan bağışçısı), araç kliması, TV ve tanıtım monitörü, hijyenik ortam sağlanması için klima, kan bağışçısını muayene etmek için doktor kabul birimi, kan bağışçılarının form doldurması içim bölmeler, kan bağışından sonra dinlenme ve ikram bölmeleri bulunuyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Senem Biçer, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yasemin Çal Güloğlu, Flebotomist Seda Çoşkun Görekçi, Kamu Satış Müdürü Ekmel Kuraloğlu, Alkanlar Grup İşletme Müdürü Ali Genç ve personelle ile birlikte kan bağışı aracında incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından misafirleri makamında kabul eden Ömer Arslan, “Çorum Kızılay kan merkezinin kullanımı için özel idaremizce alınan kan toplama aracı ülkemizde örnek bir uygulama olacak. Tüm hazırlıkların tamamlanması sonrası aracın hizmete verilmesi sağlanacaktır” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim