İl Özel İdaresi’nde Cuma günü gerçekleştirilen araç teslim törenine Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sam Ceylan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Jandarma Komutanı Alb. Fatih Üstündağ, Ortaköy Kaymakamı Mehmet Erdem, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Genel Meclisi Üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler ve Kızılay Kan Merkezi personeli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Kızılay Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ceylan, alınan kan bağışı aracının kendileri için mutlu sonla biten bir masal olduğunu kaydetti.

Bu masalın İl Genel Meclisi üyesi Ünal Cevizci’nin sunduğu önergenin kabulü ile başladığını kaydeden Ceylan, Türk Kızılayı adına Çorum İl Genel Meclisi üyelerine minnettar olduklarını vurguladı.

Törende konuşan Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler ise daha önce kamyon ya da otobüs bağışlayanları gördüklerini ancak tam teşekküllü bir kan bağış aracının Türkiye’de tek olduğunu dile getirdi.

İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen araç teslim töreninde konuşan Murat Güler, kendi müdürlüğüne bağlı 65 kan bağış merkezi bulunduğunu ve Çorum’un kan bağış merkezleri arasında ilk sıralarda yer aldığını anlattı. Kan bağışı aracının heyecanını projeye başlanması ile birlikte yaşamaya başladıklarını anlatan Güler, “Daha önce otobüs, kamyon gibi bağışlar aldık ancak bu bağış bir ilk. Diğer illere de örnek olmasını istiyoruz. Projeye emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Vali Necmeddin Kılıç’ın konuşmalarının ardından araçlar kurum yetkililerine teslim edildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim